Ympäristö

Kiina torjuu heinäsirkkoja kana-armeijalla – katso videolta, kuinka kihisevät parvet syntyvät

Ympäristö 17.04.2018

Saalistuksella pyritään välttämään hyönteismyrkkyjen käyttöä.


Calliptamus italicus-lajin sirkat ovat yksi lajeista, joka aiheuttaa runsastuessaan suuria ongelmia Kiinassa.

Kanat on otettu käyttöön Pohjois-Kiinassa sadon suojelemiseksi heinäsirkoilta, uutistoimisto Bloomberg kertoo.

2 200 kanaa on annettu paimentajille Wushin alueella, jotta ne voisivat torjua heinäsirkkojen parveilua toukokuussa. Niiden toivotaan tottuvan ympäristöönsä ja erityisesti vuoriston korkeaan ilmanalaan huhtikuun aikana.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun kanoja käytetään sirkkojen torjuntaan maakunnassa. Aikaisemmin keinoa on käytetty maan pohjoisosissa ja Mongoliassa.

Kiinan hallitus ennustaa, että sirkkaparvet ovat tavallistakin isompia, koska talvi oli lämmin. Niiden ennustetaan koettelevan noin 1,21 miljoonan hehtaarin aluetta.

"Hyönteismyrkkyjen käyttö saastuttaa ympäristön, siksi päädyimme kanoihin", karjataloutta edustava virkamies Yang Zong kommentoi Bloombergille.

Yksi kana voi pyydystää päivässä 600 sirkkaa. Alueella käytetään hyönteisten torjumiseen myös muita lintuja, myös luonnonvaraisia lajeja.

Lintujen ennustetaan kuitenkin pystyvän suojelemaan noin prosentin Wushin viljelyalueesta. Alueella tuotetaan erityisesti puuvillaa.

Videolla nähdään, kuinka aavikkosirkkojen parvet syntyvät Afrikassa. Munat voivat säilyä maaperässä jopa kaksikymmentä vuotta kuoriutuakseen, kun olosuhteet ovat sopivat.

Bloomberg: Hungry Chicken Army Deployed to Combat China’s Locust Problem

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT