Ympäristö

IS: Helsingissä outo eläinhavainto - "Susilta ne näyttivät"

Ympäristö 15.01.2016

Ylivieskassa sudet ovat Ylen mukaan asettuneet keskustan tuntumaan.


Jukka Pasonen

Ilta-Sanomat uutisoi Helsingissä leviävästä huhusta, että Malmin lentokentällä olisi havaittu kaksi sutta. Toisistaan riippumattomia näköhavaintoja on sunnuntain jälkeen kaksi.

"Olin ulkoilemassa lastenlasteni kanssa, kun Auertien päässä pellon laidassa meitä tuli vastaan kaksi isoa otusta. Ajattelin ensin, että ne ovat koiria", Ilta-Sanomien haastattelema nainen kertoo.

Naisen naapurin koira haukkui epätyypillisen levottomasti, pian tämän jälkeen nainen ja lapset kohtasivat otukset. Silminnäkijä on IS:n mukaan vakuuttunut havainnostaan.

"Susia ne taatusti olivat", nainen sanoo. "Tai susilta ne näyttivät. Alta vaaleita, päältä tumman harmaita, hyvin kauniita ja jotenkin luihuhäntäisiä."

Ympäristökeskus pitää kahta sutta paljona, ja todennäköisempänä, että liikkeellä oli karanneita huskykoiria.

IS:n uutinen aiheesta.

Ylivieskassa pelätään lasten puolesta

Ylen mukaan suden epäillään liikkuvan muutaman kilometrin päässä Ylivieskan keskustasta. Suden on havaittu käyneen kahden talon pihalla ja asukkaat pelkäävät jo lastensa turvallisuuden puolesta.

Susihavainnot on ilmoitettu ja niistä pitää ilmoittaa myös tulevaisuudessa poliisille. Näin saadaan todennäköisesti lupa eläimen poistamiseen.

Ylivieskan havainnot on varmistettu muun muassa Riistakeskuksen avustuksella.

Ylen uutinen aiheesta.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT