Ympäristö

Metsästäjäliiton piirit tyytymättömiä liiton johtamiseen, uutta puheenjohtajaa etsitään eronneen tilalle

Ympäristö 23.11.2016

"Suurpetopolitiikalla ei ole mitään tekemistä epäluottamusäänestyksen kanssa."


Kari Salonen
Suomen Metsästäjäliiton hallituksen eronnut puheenjohtaja Lauri Kontro toivoo, että järjestön hyvä toiminta säilyy.

Suomen Metsästäjäliiton syysliittokokouksessa viime lauantaina Porissa yhdeksän 16 piiristä antoi liiton hallitukselle epäluottamuslauseen.

Liittohallitus ja puheenjohtaja Lauri Kontro ilmoittivat eroavansa tehtävistään äänin 891–689 päättyneen äänestyksen jälkeen.

”Epäluottamusta ei äänestetty heppoisin perustein. Tyytymättömyys liiton johtamiseen sekä erityisesti liittohallituksen kyvyttömyys ratkaista metsästäjäliiton Riihimäen toimiston vuosia jatkunut työilmapiiriongelma johtivat tähän”, kertoo Suomen Metsästäjäliiton Pohjois-Karjalan piirin puheenjohtaja, entinen liittohallituksen jäsen Antti Kuivalainen.

Kuivalaisen mukaan liittohallituksen jäsenet ovat yrittäneet vaikuttaa asioihin siinä onnistumatta.

”Toiminnanjohtajapäivillä runsas kaksi kuukautta sitten etsittiin vielä sopua mutta suhtautuminen kenttäväkeen oli ylimielistä. Sen jälkeen tilanne laukesi.”

Linjaerimielisyyksien suurpeto- ja erityisesti susipolitiikassa on väitetty myös vaikuttaneen epäluottamukseen. Kuivalainen korostaa, että suurpetopolitiikalla ei ole mitään tekemistä epäluottamusäänestyksen kanssa.

”Metsästäjäliiton toimintakulttuuriin tarvitaan muutos. Tarvitaan avoimuutta, rehellisyyttä ja tasapuolisuutta”, Kuivalainen sanoo.

Samojen asioiden puolesta puhuu Kainuun piirin toiminnanjohtaja, liittokokousedustaja Juhani Voutilainen. ”Riihimäen henkilöstö on voinut huonosti jo vuosia. Johtamisongelma on roikkunut ilmassa pitkään.”

Syysliittokokouksen puheenjohtajan Satakunnan piirin puheenjohtajan Timo Lähdekorven mukaan Porissa tehtiin vaikea päätös. Hän oli liittohallituksen ja johdon luottamuksen puolella. ”Asiat olisi saatu järjestykseen.”

Myös Suur-Savon piirin toiminnanjohtaja Tapio Meriluoto edusti maltillista linjaa. ”Liittohallitukselle olisi riittänyt vielä luottamusta. Epäluottamuksen esittäminen oli raju toimenpide.”

Meriluoto nimeää ilmapiiriongelmat ja henkilökemiat suurimmaksi syyksi epäluottamukselle.

Pohjanmaan piirin Jukka Hautala olisi antanut liittohallitukselle vielä vuoden aikaa hoitaa asiat kuntoon. Epäluottamus oli tavallaan yllätys, hän sanoo.

”Mutta nyt pulinat pois ja uutta matoa koukkuun.”

Metsästäjäliiton piirit valitsevat uuden puheenjohtajan ja hallituksen Seinäjoella 30.12. Puheenjohtajaehdokasta tai ehdokkaita ei ole vielä nimetty.

”Poliitikot älkööt vaivautuko”, sanoo Pohjois-Karjalan Kuivalainen.

Suomen Metsästäjäliiton hallitus erosi – Ex-puheenjohtaja Lauri Kontro:"Kova linja voitti maltillisen"

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT