Ympäristö

Metsästäjäliitto korostaa lain noudattamista

Ympäristö 24.01.2016

Susien houkuttelu asutuksen läheisyyteen haaskoilla on epäasiallista.


Markku Vuorikari
Tuore lumi sekä helpottaa että vaikeuttaa eilen alkanutta susijahtia.

Sunnuntaisuomalainen kertoi, että Itä-Suomessa susia on houkuteltu asutuksen läheisyyteen haaskoilla. Poliisin mukaan tavoitteena on ollut kaatolupien saanti.

"Jos tuo pitää paikkansa, toiminta ei ole ollut asiallista. Väitteeseen on kuitenkin mahdotonta ottaa kantaa ilman tarkempia tietoja. Eriskummalliselta tuo kuitenkin kuulostaa", toteaa Metsästäjäliiton toiminnanjohtaja Panu Hiidenmies.

Hiidenmies muistuttaa, että sudenmetsästystä yritetään jatkuvasti myös häiritä. Siihen kuuluu väärien tietojen levittäminen.

Poliisin mukaan Itä-Suomessa on tiedossa tapauksia, joissa susia on ajettu moottorikelkoilla asutusta kohden, ja läheltä taloja on löytynyt isoja haaskoja.

"Haaskanpidosta ja metsästyksestä on tarkat ohjeet. Me lähdemme siitä, että kaikessa noudatetaan lakia", Hiidenmies painottaa.

Lauantaina alkaneen susijahdin etenemisestä Hiidenmiehellä ei ole vielä tietoja. Hän kuitenkin olettaa, että susia on jo kaadettu.

"Tuoreesta lumesta on jahdille sekä hyötyä että haittaa. Se paljastaa suden jäljet, mutta sateen jatkuessaan se myös kätkee ne."

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT