Ympäristö

Ruotsalainen metsästäjä uhkailujen ja pahoinpitelyn kohteena – kaikki alkoi suden ampumisesta

Ympäristö 03.01.2017

Haavoittuneen riistan jäljittäjän tehtäviä hoitanut mies ampui viime vuonna liikenneonnettomuudessa loukkaantuneen suden.


Svensk Jakt
Pahoinpidellyn haavoittuneen riistan jäljittäjän auto töhrittiin uudenvuodenaattoa edeltävänä päivänä teksteillä, vuosi murhaajana sekä sinun vuorosi on pian.

Ruotsalainen metsästäjä ja haavoittuneen riistanjäljittäjä Mattias Heed pahoinpideltiin asuntonsa ulkopuolella uudenvuodenaattona, kirjoittaa Svensk Jakt.

Tuntematon mies hyökkäsi Heedin kimppuun ja löi tätä jollain aseella päähän. Värmlannin poliisin tutkinnanjohtaja Stefan Söderberg sanoo, että on syytä epäillä pahoinpitelyn liittyvän Heediin kohdistuneisiin uhkailuihin.

Heed työskentelee haavoittuneen riistan jäljittäjänä koiran kanssa. Vuosi sitten hän lopetti liikenneonnettomuudessa loukkaantuneen suden. Sudella oli muun muassa jalka poikki ja sen kärsimysten lopettaminen oli itsestään selvää.

Kaikki eivät nähneet lopettamista itsestään selvyytenä. Tapauksesta levitettiin puhtaita valheita ja Heediä syytettiin muun muassa salametsästäjäksi. Hänen myös kerrottiin katkaisseen suden jalan ampumisen jälkeen.

Uudenvuodenaattoa edeltävänä päivänä Heedin autoon oli kirjoitettu spray-maalilla "Vuosi murhaajana" sekä "Sinun vuorosi on pian".

Näiden uhkausten lisäksi hän on saanut runsaasti uhkaavia nimettömiä puheluita vuoden aikana sekä murhauhkauksen. Heedin autoa naarmutettiin viime vuonna alkuvuodesta ja kesällä se sytytettiin tuleen.

Tutkinnanjohtaja Söderbergin mukaan pahoinpitelyn tutkinta on alkanut ja tutkinnan piiriin kuuluvat myös epäillyt, jotka liittyvät metsästäjän sanalliseen uhkailuun.

Svensk Jaktin uutinen