Ympäristö

Suihkussa käyminen on pientä verrattuna ruuantuotannon vaatimaan veden kulutukseen: Näin paljon vettä vie riisi-, appelsiini- ja naudanlihakilon tuottaminen

MT Plus Ympäristö 13.03.2019

Proteiinipitoiset kasvituotteet kuten pavut ja pähkinät ovat lähes yhtä vesisyöppöjä kuin liha.

Jukka Pasonen
Suomalainen naudanliha syntyy vesipihisti. Siksi Suomessa kannattaa syödä kotimaista lihaa ja sitä on järkevää myös viedä.

Ruuan virtuaalivesijalanjälki kiinnostaa tutkijoita muita hyödykkeitä enemmän, koska ruoka vie eniten vettä.

Ihmisen vedenkäytöstä 80–90 prosenttia kuluu ruuantuotantoon.

Suomalainen juo päivässä muutaman litran vettä, käyttää talousvettä noin 150 litraa, mutta "syö" 1 500–4 000 litraa vettä.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT