Ympäristö

Yle: Porkkalan mäyräkoiran tappaja jäi varmistamatta

Ympäristö 10.01.2016

Puremajäljen dna-testistä ei löytynyt jälkiä sudesta.


Porkkalalainen Glada-mäyräkoira raadeltiin kuoliaaksi syyskuussa ja hyökkääjäksi epäiltiin sutta. Koiran omistaja kertoi nähneensä suden lähietäisyydeltä.

Ruotsinkielinen Yle kertoi loppuviikolla, ettei koiran puremajäljistä kuitenkaan löytynyt suden dna:ta, ainoastaan koiran. Näin ollen testissä jäi varmistamatta, oliko koiran kimpussa ollut eläin susi vai koira. Testit tehtiin Turun yliopistossa.

Tutkijat toteavat raportissaan, ettei analyysin perusteella voida sanoa mitään puremajälkien aiheuttajasta. Ei myöskään sitä, ettei kyseessä olisi ollut susi.

"Mitä todennäköisimmin tämä johtuu siitä, että haavakohdasta otetussa näytteessä mukaan on tullut myös ko. koiran omaa verta, ja mahdollisesta puremajälkien aiheuttajasta haavaan on jäänyt niin vähän dna:ta, että se ei näy analyysissa", raportissa todetaan.

Suomen Riistakeskuksen Uudenmaan alueen riistapäällikkö Visa Eronen toteaa Svenska Ylelle, ettei hän kyseenalaista koiranomistajan lajintunnistusta. Tämä on Erosen mukaan aktiivinen metsästyskoiraharrastaja.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT