Ympäristö

Animalian toiminnanjohtajana aloitti Mai Kivelä

Mai Kivelä on tunnettu muun muassa Vasemmistoliiton sekä Greenpeacen palveluksesta.
Animalia
Mai Kivelä on koulutukseltaan ympäristö- ja kehityspolitiikan maisteri.

Tavanomaisessa eläintuotannossa on suurimmat ristiriidat ihmisten oikeustajun suhteen siinä, mikä on normaali ja laillista, katsoo Animalian uusi toiminnanjohtaja Mai Kivelä.

"Käynnissä olevassa eläinsuojelulain kokonaisuudistuksessa haluamme vaikuttaa siihen, että uudistus tuo oikeita parannuksia tuotantoeläinten oloihin, eikä pahimmillaan heikennä eläinten asemaa normeja purkamalla", hän sanoo järjestön tiedotteessa.

Ympäristö- ja kehityspolitiikasta maisteritutkinnon Britanniassa opiskellut Kivelä on aloittanut Animalian vs. toiminnanjohtajana tällä viikolla. Hän tuuraa opintovapaalle jäävää Salla Tuomivaaraa .

Myös kasvissyönnin edistäminen sekä ruokaturva ovat Kivelälle läheisiä. Hän on opinnoissaan perehtynyt globaalikasvatukseen sekä kansainvälisen kaupan ja vesivarantojen sekä ruokaturvan suhteeseen.

"Kestävän ruuantuotannon alla myös ympäristö- ja eläin asiat linkittyvät toisiinsa. Tehotuotanto vaikuttaa ympäristölliseen kestävyyteen ja ilmastonmuutos vaikuttaa siihen, mihin suuntaan meidän on kehitettävä ruuantuotantoamme."

Kivelä on työskennellyt muun muassa Vasemmistonuorten pääsihteerinä sekä Greenpeacen vapaaehtoiskoordinaattorina. Hänet tunnetaan myös eläinoikeustoiminnan kannattajana sekä Vegaaninen versio -blogin pitäjänä.

Lue lisää

Olli Rehn: Suomi on realistisen vihreyden edelläkävijä ja kiertotalouden huippumaa

Tomaatit tarvitsevat valoa, lypsyrobotti sähköä – kyberuhka koskee myös ruuantuotantoa

Elintärkeä muistutus ruuan tuottajilta

Glasgow päättyi mahalaskuun