Ympäristö

Kennelliitto perui kaikki koiranäyttelyt, kokeet ja kilpailut koronatilanteen takia – Kissaliitto ei linjannut yhtä jyrkästi

Yli 500 hengen yleisötilaisuuksien perumisen lisäksi hallitus suositteli ei-välttämättömän toiminnan rajoittamista, kuten lähikontakteja harrastetoiminnassa ja muualla vapaa-ajalla.
Sari Penttinen
Arkistokuva Saksanseisojakerhon erikoisnäyttelystä Kuopiosta vuodelta 2016.

Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan tällä hetkellä ei ole todisteita siitä, että lemmikit, kuten kissat ja koirat voisivat olla koronaviruksen kantajia.

Lemmikkien ei tiedetä sairastuneen koronavirukseen. Hongkongissa on todettu sairastuneen henkilön koiralta otetuissa näytteissä COVID-19 virusta, mutta koiralla ei ollut sairauteen viittaavia oireita.

Ruokavirasto seuraa tilannetta eläinten osalta ja tiedottaa tarvittaessa lisää.

Ihmisten koronavirustartuntojen estämiseksi lemmikkien kanssa harrastaminen on kuitenkin jäissä, aivan kuten kaikki muukin harrastustoiminta.

Hallitus ilmoitti viime viikon torstaina, että koronavirustilanteesta johtuen kaikki yli 500 hengen yleisötilaisuudet on peruttava toukokuun loppuun saakka.

Ei-välttämätöntä toimintaa, kuten lähikontakteja harrastetoiminnassa ja muualla vapaa-ajalla suositeltiin rajoitettavaksi. Erityisen tärkeää rajoittaminen on riskiryhmiin kuuluvien iäkkäiden ja perussairaiden henkilöiden suojelemiseksi.

Kennelliiton hallitus päätti, että kaikki näyttelyt, kokeet ja kilpailut, joita Kennelliiton jäsenyhdistykset järjestävät liiton alaisena toimintana, perutaan toukokuun loppuun saakka.

Kennelliitto peruu myös kaikki kevään aikana järjestämänsä koulutustilaisuudet ja tapahtumat.

Suomen Kissaliitto ei linjannut yhtä jyrkästi perumisista, vaan kehotti jäsenyhdistyksiään sekä kissaharrastajia seuraamaan ja noudattamaan terveysviranomaisten ja valtionhallinnon ohjeita. Isoimmat näyttelyt on peruttava ja pienempien järjestämisessä on käytettävä vakavaa harkintaa, liitto totesi.

Lue lisää