Anna palautetta MT:n uudesta sääpalvelusta — sääpalvelua on uudistettu selkeämmäksi, tiiviimmäksi ja yksinkertaisemmaksi - Ympäristö - Maaseudun Tulevaisuus
Ympäristö

Anna palautetta MT:n uudesta sääpalvelusta — sääpalvelua on uudistettu selkeämmäksi, tiiviimmäksi ja yksinkertaisemmaksi

Ilmatieteen laitoksen ­tar­­joama palvelu sisältää tietoa, joka on räätälöity erityisesti Maa­seudun Tulevaisuuden tilaajien tarpeisiin. Kyseiset ominaisuudet säilyvät uudistuksen jälkeen ennallaan.

MT:n sääpalvelu uudistui viime viikolla mt.fi-verkkopalvelussa.

Keräämme kokemuksia ja toiveita palvelun kehittämisestä. Palautetta ja kehittämis­ehdotuksia voi lähettää verkon palautelomakkeella tai osoitteeseen ­niklas.holmberg@mt.fi.

Sääpalvelua on uudistettu selkeämmäksi, tiiviimmäksi ja yksinkertaisemmaksi käyttää. Käyttäjä voi esimerkiksi tarkkailla sadealueiden liikettä valitsemallaan alueella.

Valitsemansa pisteen, eli esimerkiksi oman kotipaikkakuntansa säätä voi seurata monin tavoin. Jos esimerkiksi haluaa nähtäväkseen valitun pisteen säähavainnot, palvelu etsii viiden lähimmän havaintoaseman tiedot.

Käyttäjä saa näkyviin valitsemastaan pisteestä vallitsevan sään, lähituntien ennusteen, zoomattavan animaation sade­alueista, kymmenen vuorokauden ennusteen, paikalliset säähavainnot ja koko Suomen sään.

Zoomausmahdollisuus antaa tarkan kuvan sadealueiden liikkeistä juuri omalla alueella, mikä on viljelijälle olennaista tietoa.

Ilmatieteen laitoksen ­tar­­joama palvelu sisältää tietoa, joka on räätälöity erityisesti Maa­seudun Tulevaisuuden tilaajien tarpeisiin. Kyseiset ominaisuudet säilyvät uudistuksen jälkeen ennallaan.

Esimerkiksi ruiskutus­säätä ja kosteustietoja ei muualta näe. Myös halla, maanpinnan lämpö­tila, viiden vuorokauden sadesumma ja lämpösumma ovat kaikki Maaseudun Tulevaisuudelle räätälöityjä. Lämpösumma on laadittu niin, että siinä näkyvät myös pienet muutokset.

Lähivuorokausien tietoja muokataan noin tunnin välein riippuen säätilanteesta ja myöhempien päivien tietoja noin kaksi kertaa vuorokaudessa.

Tästä pääset sääpalveluun. Tilaajille tarkoitettuja palveluja pääset käyttämään kirjautumalla verkko­lehteen omilla tunnuksilla.

Lue lisää aiheesta:

MT:n uudistunut sääpalvelu tarjoaa tilaajille tietoja, joita ei muualta saa: esimerkiksi maanpinnan lämpötila, hallaennuste ja ruiskutussää

MT:n sääpalvelu uudistui — entistä selkeämpi ja yksinkertaisempi käyttää

Lue lisää

Kevään lämpöennätys rikkoutui taas – Porvoon Harapakassa päästiin jo lähelle hellerajaa

Sää on keväisen aurinkoinen suuressa osassa maata, lännessä voi sadella

Aurinkoinen sää jatkuu tänään, lämpötila nousee lähes koko maassa yli 10 asteeseen

Surkea sää jatkuu: Tiedossa on räntää ja vesisateita – "Tilanne ei ole sen kummemmaksi muuttumassa"