Pesäänsä ammuttu maakotka löydettiin Pelkosenniemellä –  poliisi kaipaa vihjeitä tapaukseen liittyen - Ympäristö - Maaseudun Tulevaisuus
Ympäristö

Pesäänsä ammuttu maakotka löydettiin Pelkosenniemellä –  poliisi kaipaa vihjeitä tapaukseen liittyen

Maakotkan ampuminen on eläinsuojelurikos.

Metsähallitus kertoo, että Lapin Pelkosenniemellä on löydetty maakotka ammuttuna pesäänsä. Kotka oli löydetty kesän pesätarkastusten yhteydessä, ja se oli osoittautunut Ruokaviraston tutkimuksissa ammutuksi. Metsähallituksen mukaan maakotka näyttää tulleen ammutuksi loppukeväästä.

"Täysin tarkkaa ampuma-aikaa emme tiedä, mutta väli on ilmeisimmin huhtikuun ja toukokuun vaihteessa. Kyseessä on luonnonsuojelurikos", Metsähallituksen ylitarkastaja Tuomo Ollila toteaa STT:lle.

Ammuttu maakotka oli Metsähallituksen mukaan aikuinen. Suomessa vuonna 1962 rauhoitetun ja erityisesti suojeltavaksi lajiksi määritellyn maakotkan ampumiset ovat harvinaisia, vaikka niitä on vainottu aiemmin ankarasti.

"Minun tiedoissani tällainen ampumistapaus on käynyt viimeksi viitisen vuotta sitten", Ollila kertoo.

Uhanalaisuusluokituksessa maakotka on määritelty vaarantuneeksi. Suomessa pesivien parien määräksi on arvioitu 339–470 paria.

Maakotkan ampuminen on eläinsuojelurikos. Poliisi tutkii asiaa ja kertoo toivovansa vihjeitä tapaukseen liittyen.

Aiheet maakotka
Lue lisää

Katso video: Maakotka nappaa riistakameran mukaansa keskipohjalaiselta kuvaushaaskalta

Maakotkan ampuminen ja kannabiskasvattamo paljastuivat Ruovedellä, kun poliisi tutki television ja pelikonsolin ryöstöä

Petolintujen pesintä sujui kaksijakoisesti: Maakotkan tulos yksi seurantahistorian parhaista, osa muuttohaukoista ei edes aloittanut

Maakotkien pesintä onnistui tänä vuonna erinomaisesti