Pilvisyys voi haitata meteoriparven bongaamista ensi yönä - Ympäristö - Maaseudun Tulevaisuus
Ympäristö

Pilvisyys voi haitata meteoriparven bongaamista ensi yönä

Perseidit kuuluu vuoden kolmen suurimman meteoriparven joukkoon.
Perseidit kuuluu vuoden kolmen suurimman meteoriparven joukkoon. Kuvan meteoriparvi on ikuistettu Negevin autiomaassa Israelissa 11. elokuuta 2020. Lehtikuva/AFP

Perseidien meteoriparveen kuuluvia tähdenlentoja voi havaita erityisesti kahden seuraavan yön aikana. Tänä vuonna parasta havaintoaikaa olisi tämän viikon keskiviikon ja torstain välinen alkuyö, mutta pilvisyys voi tällöin haitata havainnoimista huomattavasti.

Tähdenlentojen bongaaminen kannattaakin ajoittaa perjantain vastaiselle yölle, kertoo Ursan tiedottaja Anne Liljeström STT:lle. Paras ajankohta on Liljeströmin mukaan noin kello puoli kahdentoista ja puoli yhden välissä, jolloin taivas on tarpeeksi pimeä, mutta kuu ei ole vielä noussut itäiselle taivaalle.

Lue lisää

Viikonloppuna taivaalla leiskuu – tähdenlentoja jopa useita kymmeniä tunnissa

Keskustan Honkonen naudanlihan haittaverosta: "Mitkään lisäverot ja sanktiot eivät käy – Keskusta on sitoutunut hallitusohjelmaan"

94-vuotias luontodokumentaristi David Attenborough liittyi Instagramiin planeetan pelastamiseksi – seuraajia kertyi vuorokaudessa uskomaton määrä

Hanhinyrkin tavoittelemat lintupellot haukkaisivat ison loven viljelyalaan muuttoreitin varrella