Sunnuntaina tulee laajalti sadekuuroja, paikoin voi myös ukkostaa - Ympäristö - Maaseudun Tulevaisuus
Ympäristö

Sunnuntaina tulee laajalti sadekuuroja, paikoin voi myös ukkostaa

LEHTIKUVA / ONNI OJALA
Sateinen sää näyttäisi jatkuvan myös alkavalla viikolla.

Sää jatkuu tänään epävakaisena. Sadekuuroja on luvassa varsinkin Lapissa ja Pohjois-Pohjanmaalla, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta.

Maan etelä- ja keskiosissa sadekuurot ovat enemmän paikallisia ja pilvisyys on vaihtelevaa kuurojen takia, kuvailee päivystävä meteorologi Mikko Laine STT:lle.

Pohjois-Suomessa ja Pohjanmaalla voi sadekuurojen yhteydessä ukkostaa. Laineen mukaan suurin todennäköisyys ukkosille on iltapäivällä.

"Tämä on jo syksypuolta, niin sen takia se (ukkonen) ei enää ole samalla tavalla reipasta kuin kesällä."

Sadekuurojen ennakoidaan jatkuvan iltaan saakka. Ensi yönä on enimmäkseen poutaa, mutta rannikolla voi tulla kuuroja vielä yölläkin. Huomenna aamulla on monin paikoin odotettavissa sumua.

Tänään ylimmät lämpötilat ovat maan etelä- ja keskiosissa 15–18 asteen välillä. Pohjoisessa päästään 10–15 lämpöasteeseen.

Sateinen sää näyttäisi jatkuvan myös alkavalla viikolla. Laineen mukaan maanantaina saadaan jälleen kuurosateita ja tiistaina voi olla odotettavissa jatkuvampaakin sadetta.

"Ja edelleen olisi taas kuuroja keskiviikkona. Oikeastaan aika samantyyppisiä päiviä tuossa alkuviikolla tiedossa."

Lue myös:

Sääennusteissa on isoja eroja, mutta koronaa ei voi syyttää

Lue lisää

Ensi viikko sataa tai paistaa, sääennusteet povaavat kumpaakin

Tasaisen sateista suuressa osassa maata, idässä ukkostaa

Tv-meteorologi Joonas Koskela kertoo, miten sääennuste syntyy – "Yleensä jengi luulee, että käväisen viisi minuuttia päivässä töissä siinä uutisten ja urheilun välissä"

Voiko takapihalla olla hyvä auringonottokeli ja mikä on hallan ja yöpakkasen ero? – Opi puhumaan säästä kuin meteorologi