Ympäristö

Lehti: Helsinki jatkaa roskaisen lumen kaatamista mereen

Itselleen ilmastohätätilan julistaneessa Helsingissä ei ole riittävästi paikkoja, jonne aurattu lumi voitaisiin viedä, kertoo Lännen Media.
Päivi Sivonen
Viime talvena Helsingissä satoi runsaasti lunta.

Helsinki kaataa myös tulevana talvena lunta ja sen mukana roskia mereen, kertoo Lännen Media. Pääkaupunki on tänä syksynä kuitenkin julistanut ilmastohätätilan, jolla se tunnustaa vastuunsa hiilijalanjäljen pienentämisestä.

Lumen vastaanottopaikkoja on kahdeksan, joista yksi on merikaato, kaksi sulatuspaikkaa ja viisi maavastaanottopaikkaa, kertoo lehdelle yksikönjohtaja Ville Alatyppö. Hänen mukaansa edes keskimääräisen talven lumet eivät mahdu vastaanottopaikoille.

Viime syksynä Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi aloitteen siitä, ettei lumia enää kaadeta mereen. Valtuusto edellytti, että Helsingissä selvitetään mahdollisuudet seurata Tukholman, Oslon ja Pietarin esimerkkiä ja lopettaa lumenkaato mereen.

Alatypön mukaan lumen kuljettaminen pääkaupungin keskustasta maaseudulle ei ole ympäristöystävällistä.

Viime talvena Helsingissä piti kokeilla lumen mukana mereen päätyvien roskien keräämistä merestä puomeilla, mutta niitä ei Lännen Media mukaan saatu asennettua.

Lännen Media: Helsinki julisti ilmastohätätilan, mutta kippaa lunta ja sen mukana roskia mereen myös tänä talvena

Uutista korjattu 6.10.2020: Alkuperäinen uutinen on julkaistu Lännen Mediassa, ei Länsi-Suomessa kuten virheellisesti aiemmin kerrottiin.

MT:n jättinumero ilmestyy 30.10.
Lue lisää

Raportti: Lihan syönnin ja eläinkontaktien vähentäminen keinoja hillitä pandemioita

Turvesuosta aurinkopaneelien meri: katso hätkähdyttävät havainnekuvat – Suomen suurimpaan aurinkovoimalaan jopa 400 000 paneelia

Tätä ne syyssateet tekevät – Pohjanmaan joet virtaavat tulvalukemissa, Raahessa jo talojen vaaraksi asti

Suursäähän ei parin viikon kuluessa luvassa suuria muutoksia – Syksyisten sumupilvien elämää on vaikea ennustaa