Ympäristö

Suomalainen Jari Nahkanen valittiin jatkokaudelle Itämeren komission puheenjohtajaksi

Nahkanen kertoo tiedotteessa jatkavansa alueiden edunvalvontaa liikenne-, energia-, ilmasto- ja merialuekysymyksissä.
Kari Salonen
Itämeren komissio osallistuu EU:n integraatiosta käytävään keskusteluun ja pyrkii vähentämään alueellisia kilpailukykyeroja.

Haapajärvinen Jari Nahkanen jatkaa Itämeren komission puheenjohtajan tulevalla kaudella 2020–2022. Hänet valittiin puheenjohtajaksi viime keskiviikkona 21.10.

Nahkanen voitti johtajasta käydyssä äänestyksessä tukholmalaisen Annika Sandströmin. Varapuheenjohtajaksi valittiin Tomas Mörstell Ruotsin Västerbottenista.

Itämeren komission puheenjohtajuuden lisäksi Nahkanen toimii Pohjois-Pohjanmaan liiton maakuntahallituksen jäsenenä.

Jatkokaudelle valittu Nahkanen on johtanut järjestöä kaksi vuotta. Uusi kausi alkoi yleiskokouksesta. Jatkokausi on hänen mukaansa onnistuneen ensimmäisen kauden ansiota.

"On hienoa, että pohjoispohjalaista osaamista arvostetaan kansainvälisessä alueiden verkostossa", Nahkanen sanoo valinnasta kertovassa tiedotteessa.

Hän kertoo jatkavansa alueiden edunvalvontaa EU:n suuntaan liikenne-, energia-, ilmasto- ja merialuekysymyksissä.

"Lisäksi haluaisin siirtää enemmän painopistettä älykkääseen erikoistumiseen, biotalouteen ja arktiseen ulottuvuuteen. Nämä ovat keskeisiä vaikuttamisalueita seuraavalla puheenjohtajakaudellani", Nahkanen sanoo.

Itämeren komissio on yksi kuudesta komissiosta eurooppalaisessa yhteisjärjestössä Perifeeristen merellisten alueiden liitto (CPMR).

Järjestö toimii 24 maassa. Kyseessä on 150 alueen välinen kansainvälinen yhteistyöjärjestö.

Itämeren komission ja sen emo-organisaation tavoitteena on lisätä alueiden osallistumista EU:n integraatiosta käytävään keskusteluun ja vähentää alueellisia kilpailukykyeroja.

Lue lisää

Euroopan unionilla on näytön paikka

Suomalaiset antaisivat EU:lle lisää valtaa koronakriisien kaltaisissa tilanteissa – mutta eivät antaisi sitä varten lisää rahaa unioniin

Unkarin Orban perustelee nyt EU:n budjetin ja elpymispaketin tyrmäämistä maahanmuuttokysymyksellä

Valko-Venäjällä keskiviikkona pidätetty mielenosoittaja kuoli – EU uhkaa jälleen uusilla sanktioilla