Ympäristö

Upeat sienet ovat täällä taas – ota kuva komeimmasta tai oudoimmasta ja lähetä se meille!

Pihalta tai puutarhasta voi löytyä esimerkiksi suloisia leipäkorisieniä.
Terhi Pape-Mustonen
Leipäkorisienet viihtyvät puutarhoissa, joista löytyy kariketta, lehtikasoja ja muuta sienille kelpaavaa ravintoa.

Sienten satokausi on nyt parhaimmillaan ja kauniita ja outoja sieniä voi löytää jopa omasta pihasta. Kuvan leipäkorisienet löytyivät Etelä-Suomesta leikkimökin takaa.

MT koostaa jutun näyttävästä sienisadosta. Ota kuva upeimmasta löytämästäsi sienestä ja kerro, mistä ja kuinka löysit sen. Lähetä kuva ja tarina osoitteeseen verkkolehti@mt.fi.

Leipäkorisieni on Suomessa yleinen lahottajasieni, mutta pienen kokonsa vuoksi se jää usein huomaamatta. Itiöemän halkaisija on noin sentin.

Leipäkorisienen sisällä olevat "sämpylät" eli itiöpakkaukset lennähtävät ulos korista, kun siihen osuu sadepisara. Ne tarttuvat kiinni laskeutumispaikkaansa tahmealla rihmalla.

Lähde: Peda.net

Aiheet sieni
Lue lisää

Tutkijaryhmä löysi 13 Suomelle uutta kääväkästä – Oulusta löytyi loukkokääpä, joka on vasta lajin toinen havainto koko maailmasta

"Nyt lapset ovat mulle jekun tehneet ja leikanneet hanskoista sormet" – tunnistaisitko sinä nämä lukijoiden kuvaamat hienot sienet?

Marttojen valtakunnallinen sienipäivä käynnistää sieniviikot – tapahtumiin ja sieniretkille voi osallistua myös etäyhteyksin

"Satoa voi saada aikaisemmin keväällä ja myöhemmin syksyllä kuin kasveista" – sieniviljelmän voi perustaa puutarhaan käytävälle, katteeksi tai pölkkyyn