Ympäristö

Espoo panostaa terveysluontoon – syynä kaupunkiympäristössä koetut terveyshaitat

Perusteluna ovat luonnossa liikkumisen hyvät vaikutukset ihmiselle: verenpaine ja stressitaso laskevat ja mieliala paranee.
Pekka Fali
Luonto tekee hyvää keholle ja mielelle.

Espoon kaupunki kertoo panostavansa kaupunkiluonnosta saataviin terveyshyötyihin. Perusteluna ovat luonnossa liikkumisen hyvät vaikutukset ihmiselle: verenpaine ja stressitaso laskevat ja mieliala paranee.

"Viheralueiden terveysvaikutukset korostuvat etenkin kaupunkiympäristössä, jossa asukkaat kokevat enemmän terveyshaittoja kuin taajamien ulkopuolella asuvat", Espoo perustelee tiedotteessa.

Espoo osallistuu kansainväliseen hankkeeseen, jossa etsitään keinoja viheralueiden terveyshyötyjen turvaamiseen ja lisäämiseen. Tuore suunnitteluohje kertoo Olarin kaupunginosaan vuonna 2019 perustetun terveysluontopolun suunnittelusta ja toteutuksesta, ja siitä voivat ottaa vinkkejä mutkin kaupungit ja asukasyhdistykset. Keskeisiä ovat esimerkiksi kävelyreittien viihtyisyys ja sujuvuus sekä liikuntaneuvonnan tarjoaminen ulkona.

Kansainvälinen hanke URBACT Health&Greenspace kattaa vuodet 2019–2022.

Lue lisää

Suvi Mähönen muutti Espoosta koirien ja hevosten keskelle pikkukylään Lappiin

Länsiväylä: Timo Soini erotettiin Espoon sinisistä

"Jos riskit halutaan välttää kokonaan, niin saari pitäisi jättää rakentamatta” – tekosaaret haittaavat luonnon kiertoa, ja siksi niitä myös vastustetaan

Miksi harvaanasuttuun Suomeen suunnitellaan rakennettavaksi kalliita ja epäekologisia tekosaaria?