Kysely paljastaa: Näin miesten ja naisten huonekasvimieltymykset eroavat - Ympäristö - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Ympäristö

Kysely paljastaa: Näin miesten ja naisten huonekasvimieltymykset eroavat

Suomalaiset laittavat kasveja huoneisiin, joissa vietetään eniten aikaa.
Markku Vuorikari
Orkidea on kyselyn mukaan naisten selvä suosikki.

Biolanin teettämän tuoreen kuluttajakyselyn mukaan iso osa suomalaisista ei voisi kuvitella kotiaan ilman huonekasveja.

Kyselyn perusteella naisten suosikiksi nousi orkidea. Miesten suosituin huonekasvi on sen sijaan kaktus. Suosikkeja ovat yleisemmin perinteiset ja helppohoitoiset kasvit, ja vain pieni osa vastaajista lähtee metsästämään trendikasveja.

Suomalaisten huonekasvisuosikkeja ovat kyselyn mukaan kaktus, orkidea, rahapuu, jukkapalmu ja saintpaulia. Naisilla orkidea on selvä suosikki 42 prosentin ääniosuudella. Miehet ovat omasta suosikistaan vielä yksimielisempiä; sillä heistä joka toinen valitsisi kaktuksen.

Suomalaiset laittavat kasveja huoneisiin, joissa vietetään eniten aikaa. Suosikkipaikka huonekasville on olohuone. Lähes joka toisella vastaajalla vehreyttä löytyy makuuhuoneesta ja joka kolmannella keittiöstä.

"On hyvä, että tiloissa, joissa oleskellaan paljon, on kasveja. Kasvit parantavat sisäilman laatua tuottamalla happea ja haihduttamalla kosteutta lehdistään. Kasvit myös pystyvät imemään ilmarakojensa kautta haitallisia yhdisteitä ja hajottamaan niitä. Kauneutensa lisäksi huonekasveilla on siis paljon hyödyllisiä ominaisuuksia", Biolanin puutarhaneuvoja Riikka Kerttula kertoo tiedotteessa.

Biolanin teettämä kuluttajakysely huonekasvien hoidosta toteutettiin sähköisesti lokakuussa 2017 ja siihen vastasi 1000 suomalaista. Vastaajista 51 prosenttia oli naisia ja 49 prosenttia miehiä.

Lue lisää

Oletko jo leikannut kotipihasi marjapensaat? Jos et, sillä alkaa olla asiantuntijan mukaan nyt kiire

Näin onnistut viherkasvien lisäyksessä: Pajuteetä ja kimppajuurrutusta kannattaa kokeilla, jos aikaa ei ole paljon

Ethän tapa huonekasvejasi? Asiantuntija kertoo, mikä on huonekasvien yleisin kuolinsyy talvella

Jos haluat keväällä nauttia kukkaloistosta ja aikaisin vihertyvästä nurmikosta, ruohonleikkuusta ja kitkemisestä ei kannata lintsata: "Syksyllä liian pitkäksi jäänyt nurmikko kaatuu nurin ja alkaa maatua"