Ympäristö

Urbaani kanahaukka söi päivällistä Helsingin ydinkeskustassa – katso video

Kaupungissa riittää metsästettävää ihmiseen tottuneelle petolinnulle.
Kari Salonen
Kanahaukka herkutteli kauppakeskus Forumin katolla.

Kanahaukka on metsien lintu. Osa linnuista on kuitenkin rohkeasti muuttanut kaupunkien tuntumaan ja aivan kaupunkien ydinkeskustoihin ravinnon perässä.

Muun muassa kaupungeissa viihtyvät kesykyyhkyt, varislinnut ja rastaat ovat mieluisaa ravintoa kanahaukoille.

Kuvassa lienee todellinen citykanahaukka, sillä se perjantaina aivan Helsingin ydinkeskustassa Forumin kauppakeskuksen vieressä sijaitsevan Kukontorin kiinteistön katolla.

Evästauolla olleen haukan bongasi Maaseudun Tulevaisuuden toimittaja Maija Ala-Siurua toimituksen ikkunasta. Hetken päästä paikalle saapuivat kuvauskalustoineen lehden kuvaajat Markku Vuorikari ja Kari Salonen.

Eri lähdetietojen mukaan pääkaupunkiseudulla on lähes 30 pesivää kanahaukkapariskuntaa.

Simonkadun Maalaistentalossa ei seurailla petolintujen elämää ensimmäistä kertaa. Vuonna 2008 tehtiin ensimmäinen havainto cityhuuhkajasta.

Huuhkajapari pesi Maalaistentalon katolla ja poikasia päästiin ihailemaan vuonna 2011. Vuoden 2012 lokakuussa huuhkajakoiras löydettiin kuolleena. Kuolinsyyksi paljastui herpes-virus.

Lue lisää

Talo huokuu historiaa

Maalaistentalo pursuaa uskomattomia tarinoita: Kahvitauoista ei tingitty edes pommituksia paossa kellarissa – "Se oli ainoa kerta kun join siellä kahvia ilman konjakkia"

Haukkojen pesämetsiä tuhoutuu hakkuissa – näin huomioit harvinaiset petolinnut metsänkäsittelyssä

Katso video Suomen ainoasta metsästyshaukasta Lotasta – videolla selviää, miten haukan paino vaikuttaa sen metsästyshaluun