Ympäristö

Luonnonvarakeskus pannoittaa tulevina viikkoina susia kannan koon arviointia varten

Valtaosa pannoista on niin kutsuttua Iridium-mallia, joista paikannustieto välittyy satelliitin kautta palvelimelle aiempaa varmemmin.
Markku Vuorikari
Pannoitus jatkuu säistä riippuen enintään huhtikuun puoliväliin asti.

Luonnonvarakeskus (Luke) asentaa lähiviikkoina GPS-pantoja Itä-Suomen susille. Pannoituksia tehdään etupäässä Kainuussa, Pohjois-Karjalassa ja Pohjois-Savossa.

Pannoitus jatkuu säistä riippuen enintään huhtikuun puoliväliin asti.

Merkintäpyynnissä suteen ammutaan nukutusnuoli helikopterista ja nukutetulle sudelle asennetaan panta sekä korvamerkki. Valtaosa pannoista on niin kutsuttua Iridium-mallia, joista paikannustieto välittyy satelliitin kautta palvelimelle aiempaa varmemmin.

Pantasusien seurantatietoa käytetään susikannan koon arvioinnissa sekä arviointimenetelmiä kehittävässä tutkimuksessa ja ekologisissa tutkimuksissa.

Pantasusien paikannustiedot ovat kaikkien kiinnostuneiden nähtävissä osan aikaa vuodesta Riistahavainnot.fi-palvelussa. Maaliskuusta elokuuhun välisellä ajalla paikannustietoja ei esitetä suden lisääntymisajan vuoksi.

Paikannustietojen näyttämisellä pyritään ennaltaehkäisemään erityisesti susien aiheuttamia koiravahinkoja metsästyskauden aikana.…

Luonnonvarakeskus pannoitti 14 sutta helmi–maaliskuun aikana

Aiheeseen liittyvät artikkelit

AFP: Saksan hallitus on päättänyt höllentää susien metsästystä koskevia säännöksiä

Järkeä EU:n petopolitiikkaan

Metsästäjäliitolta kannanotto EU-komissiolle ja Suomen maa- ja metsätalousministeriölle – Suomen susitilanteeseen löydettävä ratkaisuja