Ympäristö

Poliisi neuvoo: Toimi näin, jos ajat suden päälle

Eläinsuojelulain mukaan sairasta, vahingoittunutta tai muutoin avuttomassa tilassa olevaa luonnonvaraista eläintä on pyrittävä auttamaan.
Markku Vuorikari
Poliisitarkastaja neuvoo, että erityisesti silloin, jos vahingoittunut eläin on karhu, susi tai villisika, pitää kuitenkin olla hyvin varovainen, jos eläin on pelkästään loukkaantunut.

MT kertoi eilen keskiviikkona, että sivullinen autoilija löysi Espoosta moottoritien keskikaiteen vierestä kuolleen suden. Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen mukaan susi joutui ilmeisesti auton töytäisemäksi.

Poliisi kertoi tiedotteessaan, että suteen autolla osunut henkilö ei jäänyt tapahtumapaikalle. Hän ei myöskään ilmoittanut tapahtumasta viranomaisille.

Poliisihallituksen poliisitarkastaja Vesa Pihajoki sanoo, että silloin, jos törmää autollaan suteen tai muuhun isompaan eläimeen, asiasta tulee ilmoittaa hätäkeskukseen, joka välittää tehtävän poliisille.

Eläinsuojelulain mukaan sairasta, vahingoittunutta tai muutoin avuttomassa tilassa olevaa luonnonvaraista eläintä on nimittäin pyrittävä auttamaan. Jos eläin on kuitenkin sellaisessa tilassa, että sen hengissä pitäminen on ilmeistä julmuutta sitä kohtaan, eläin on lopetettava tai on huolehdittava siitä, että se lopetetaan.

Poliisitarkastaja neuvoo, että erityisesti silloin, jos vahingoittunut eläin on karhu, susi tai villisika, pitää kuitenkin olla hyvin varovainen, jos eläin on pelkästään loukkaantunut. Näissä tilanteissa onkin hänen mukaansa viisaampaa olla poistumatta autosta ja soittaa hätäkeskukseen, koska edellä mainitut eläimet voivat olla ihmisille hengenvaarallisia loukkaantuneina.

Lue lisää:

Susi jäi auton alle moottoritiellä Espoossa

Miten pitää toimia, jos näkee tiellä kuolleen eläimen? Näin poliisi vastaa

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Luonnonvarakeskus pannoitti yhteensä 18 sutta – näistä seitsemän pannoitusta oli vanhojen pantojen uusimisia

Susiasioihin yritetään rakentaa luottamusta – sidosryhmätilaisuuksissa mukana yliopistotutkijoita tuomassa uutta näkökulmaa

Metsästäjiltä tärkeää virka-apua