Ympäristö

Vastaus kirjalliseen kysymykseen susista ei tyydytä: "Ministeriö ei ymmärrä kansalaisten susihuolia"

Ruotsalaisen kansanpuolueen Thomas Blomqvist esittää, että maa- ja metsätalousministeriö selvittäisi, mitä vaikutuksia susien asettumisesta asutuksen lähelle seuraa.
Petteri Kivimäki
Maa- ja metsätalousministeriön mukaan Suomen riistakeskuksella on riittävät toimintaedellytykset susitilanteen hoitamiseen.

Suomen riistakeskuksella on riittävät toimintaedellytykset susitilanteen hoitoon, vastasi maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) ruotsalaisen kansanpuolueen kirjalliseen kysymykseen koskien susien aiheuttamia vahinkoja.

"53 suden kiintiö poronhoitoalueen ulkopuolella on riittävä, jotta riistakeskus voi tehdä päätöksiä poikkeuslupien myöntämisestä, jos luontodirektiivin ja metsästyslainsäädännön kriteerit luvalle täyttyvät."

Ministeriön vastaus ei tyydytä ruotsalaisen kansanpuolueen eduskuntaryhmän puheenjohtajaa Thomas Blomqvistia.

"Vastaus ei valitettavasti osoita tarpeeksi ymmärrystä kansalaisten huolia kohtaan. Ministeriön pitäisi selvittää, mitä vaikutuksia sillä on, että susi asettuu lähellä asutusta", sanoo Blomqvist.

Leppä viittasi vastauksessaan poliisihallituksen ohjeistukseen koskien suurpeto- ja villisikatilanteiden toimivaltaa ja toimintalinjoja. Ohjeistus tullaan yhtenäistämään tämän kevään aikana.

"Pihavierailuja tehnyt susi pyritään ensisijaisesti karkottamaan. Jos aiempi karkotusyritys ei ole toiminut, susi voidaan lopettaa", todetaan vastauksessa.

Lue lisää

Lukija: "Karhujen röyhkeät pihavierailut loppuivat tehokkaalla metsästyksellä – Sama tepsisi susiinkin"

Jahti puree suurpeto- ongelmiin

Poliisi päivitti susi- ja muita suurpetotilanteita linjaavaa ohjettaan – tavoitteena on varmistaa yhdenmukainen poliisitoiminta koko maassa

Viiden lapsen sijaisisä ja kaksi muuta valittiin vuoden isiksi