Ympäristö

YK: Tästä vuodesta tulossa mittaushistorian neljänneksi lämpimin

"Jokainen asteen murto-osankin lämpeneminen vaikuttaa ihmisten terveyteen ja mahdollisuuksiin saada ruokaa ja juomavettä."
Pekka Fali
Mittaushistorian 20 lämpimintä vuotta on koettu viimeisten 22 vuoden aikana.

Kuluvasta vuodesta näyttää tulevan jälleen yksi mittaushistorian lämpimimmistä, kertoo YK:n alainen Maailman ilmatieteen järjestö WMO.

WMO:n alustavien tilastojen mukaan kuluva vuosi on ollut mittaushistorian neljänneksi lämpimin. Aiemmin tässä kuussa WMO kertoi, että kasvihuonekaasujen määrä ilmakehässä oli noussut jälleen uuteen ennätykseen.

"Tätä menoa emme saavuta tavoitteitamme ilmastonmuutoksen ja lämpötilan nousun torjumisessa. On syytä toistaa jälleen kerran, että me olemme ensimmäinen sukupolvi, joka täysin ymmärtää ilmastonmuutosta sekä viimeinen sukupolvi, joka pystyy vielä tekemään sille jotain", sanoi WMO:n suomalainen pääsihteeri Petteri Taalas.

WMO muistuttaa, että mittaushistorian 20 lämpimintä vuotta on koettu viimeisten 22 vuoden aikana.

"Tässä on kyse muustakin kuin vain numeroista. Jokainen asteen murto-osankin lämpeneminen vaikuttaa ihmisten terveyteen ja mahdollisuuksiin saada ruokaa ja juomavettä", sanoi järjestön apulaispääsihteeri Elena Manaenkova.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Metsä on mitä parhain ilmastonmuutoksen puskuri – maksimilämpötilojen nousu metsäympäristössä luultua hitaampaa

MTK-Häme: Ilmastokeskustelu on ajautunut sivuraiteille

Kilpajuoksu arktiselle alueelle kiihtyy – "Jos emme käytä energiavarantojamme kestävästi, joudumme ostamaan niitä tulevaisuudessa Venäjältä"