Ympäristö

Elintarvikeyhtiö Raisio lupaa: Kuluttajatuotteiden muovipakkauksista luovutaan viimeistään vuonna 2023

Yli puolet Raision kuluttajapakkauksista on jo nyt paperia tai kartonkia.
Kari Salonen
"Luovumme muovipakkauksista asteittain. Aluksi panostamme muovipakkaustemme kierrätettävyyteen ja vähennämme muovin määrää. Päätavoitteemme on luopua kuluttajatuotteiden muovipakkauksista kokonaan viimeistään vuonna 2023", Raision toimitusjohtaja Pekka Kuusniemi kertoo.

Elintarvikeyhtiö Raisio aikoo luopua kuluttajatuotteiden muovipakkauksista viimeistään vuonna 2023. Yhtiö kertoo asiasta tiedotteessaan.

Muovisista kuluttajapakkauksista luopuminen on Raision mukaan osa sen pitkäjänteistä ja tavoitteellista työtä ruokaketjun vastuullisuuden edistämiseksi.

Yli puolet Raision kuluttajapakkauksista on jo nyt paperia tai kartonkia. Esimerkiksi kaikki Elovena-hiutaleet ja -pikapuurot on pakattu kartonkikierrätykseen sopiviin pakkauksiin ja Sunnuntai-jauhot pakataan ympäristöystävällisiin paperipusseihin.

"Luovumme muovipakkauksista asteittain. Aluksi panostamme muovipakkaustemme kierrätettävyyteen ja vähennämme muovin määrää. Päätavoitteemme on luopua kuluttajatuotteiden muovipakkauksista kokonaan viimeistään vuonna 2023", Raision toimitusjohtaja Pekka Kuusniemi kertoo tiedotteessa.

Euroopan komission julkaiseman selvityksen mukaan 94 prosenttia eurooppalaisista kuluttajista on sitä mieltä, että teollisuuden ja vähittäiskaupan tulisi pyrkiä vähentämään muovipakkauksia. Raisio haluaakin vastata kuluttajien toiveeseen etujoukoissa.

"Pakkaustavoitteemme on kunnianhimoinen, koska välitämme aidosti maapallon tulevaisuudesta ja haluamme osaltamme edistää ruokaketjun kestävyyttä. Haluamme olla koko alalle suunnannäyttäjä", Kuusniemi sanoo.

Toimitusjohtajan mukaan Raisio ei kuitenkaan voi saavuttaa tavoitetta yksin. Yhtiö haastaakin pakkausteollisuuden kehittämään kartonkipohjaisia pakkauksia erityisesti elintarvikkeille, jotka on perinteisesti pakattu muoviin.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Raisio valmistautuu kolmannen kerran brexitiin

Muovin kierrätyksessä muhii iso murros – Suomessa etsitään uusia ratkaisuja, kun Aasian maat sulkevat oviaan muiden jätteiltä

Yli 400 000 tynnyriä öljyä säästyy, koska Merikarvian uudelle Muovinaattorille kelpaa likainenkin muovi