Ympäristö

AFP: Saksan hallitus on päättänyt höllentää susien metsästystä koskevia säännöksiä

Toistuvat hyökkäykset karjaa kohtaan mahdollistavat nyt suden kaadon.
Stiina Hovi
Pantasuden ruumiista löytyi monta haulia.

Saksan hallitus on päättänyt höllentää susien metsästystä koskevia säännöksiä, uutisoi AFP. Suomessa asiasta uutisoi Ilta-Sanomat.

Aiemmin susia on saanut tappaa vain, jos ne ovat olleet uhka ihmisille. Nyt myös toistuvat hyökkäykset karjaa kohtaan mahdollistavat suden kaadon.

Keskustelu Saksan noin 400 sudesta on käynyt yhä kuumempana sitä mukaa kun susien hyökkäykset lampaita kohtaan ovat lisääntyneet. Saksassa susi ei ole kertaakaan hyökännyt ihmisen kimppuun sen jälkeen kun eläin palasi maan lajistoon 1900-luvun vaihteessa.

Varsinkin oikeistopopulistinen AFP-puolue on kampanjoinut laajemman sudenmetsästyksen puolesta, mutta myös kristillisdemokraattinen CDU kannattaa uusia sääntöjä.

Suomesta on löytynyt kuolleena Luonnonvarakeskus Luken maaliskuussa Virroilla pannoittama alfasusinaaras, kertoo sanomalehti Keskisuomalainen.

Kuolema havaittiin, kun pantaseuranta osoitti eläimen pysyvän paikallaan. Suden kuolinsyy tutkittiin Ruokavirastossa. Sutta oli ammuttu useita kertoja.

Juttua muokattu 23.5. klo 11.27. lisätty alkuperäinen lähde.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kaleva: 28 lammasta kuoli susien hyökkäyksessä Siikalatvan Pulkkilassa

Virroilta löytyneen pantasuden kuolemasta aloitettu esitutkinta – tutkitaan törkeänä metsästysrikoksena

Luke julkisti kanta-arvion: Susilaumojen määrä kasvoi idässä – myös susien kokonaisyksilömäärä kasvoi vuoden takaisesta 185–205 yksilöön