Ympäristö

Maailmantähdet kokoontuivat ratkomaan ilmastonmuutosta hulppeissa oloissa Sisiliassa – saapuivat paikalle yli sadalla yksityiskoneella

Googlen järjestämään ilmastokokoukseen osallistuivat muun muassa prinssi Harry, Barack Obama sekä Hollywood-tähdet Leonardo DiCaprio ja Katy Perry.
Marita Waenerberg
Ilmastosta huolissaan olevat maailmantähdet aiheuttivat reilut hiilidioksidipäästöt saapuessaan ilmastokokoukseen muun muassa yksityiskoneilla. Kuva ei liity tapaukseen.

Maailmankuuluja poliitikkoja ja viihdemaailman tähtiä kokoontuu tällä viikolla keskustelemaan ilmastonmuutoksesta Sisiliassa, kertovat muun muassa Washington Examiner ja New York Post. Tapahtuma on vuosittainen Google-kokous, johon kutsutaan kuuluisia ja vaikutusvaltaisia ilmastoaktivisteja.

Tapahtumaan osallistuvat tänä vuonna esimerkiksi prinssi Harry, Barack Obama sekä Hollywood-tähdet Leonardo DiCaprio ja Katy Perry.

Tapahtuman aiheen huomioon ottaen on ironista, että vieraat saapuivat paikalle yli 110 yksityiskoneella, megajahdeilla ja helikoptereilla, ulkomaalaiset lähteet kertovat.

On arvioitu, että yksistään lentäen paikalle saapuneet ovat tuottaneet satojen tonnien hiilidioksidipäästöt.

Tähtiä kestitään hulppeassa Vendura Resort -lomakohteessa. Kolmipäiväinen luksustapahtuma maksaa Googlelle noin 18 miljoonaa euroa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Maaseutunuoret yrittävät ratkaista visaisia pulmia: ”Sitä paljon mietitään, että kannattaako ylipäätään ryhtyä maatalous- tai maaseutuyrittäjäksi"

Greenpeace myy harhakuvaa

Rakentamisen päästökeskustelu mustavalkoista