Ympäristö

Suloinen suvi sykkii MT:n lukijoiden ihanimmissa luontokuvissa

Kesä on ollut suurimmassa osassa Suomea pitkä ja kuiva. MT:n toimitukseen saapuneiden kuvien sato on kuitenkin paisunut mehukkaaksi.
Matti Hietala
Tässä on kesäilta kuin unelma. ”Lohtajan kirkkaassa ja hiekkapohjaisessa merivedessä on lysti kahlata, uida, meloa ja supata, varsinkin helteellä”, Matti Hietala kertoo kuvastaan.

Kesän helteet alkoivat jo toukokuussa, ja ihana elokuu on vielä jäljellä. Kesä on kukoistanut myös MT:n lukijoiden lähettämissä kuvissa, joissa eläimet ja ihmiset nauttivat valosta ja lämmöstä.

Nämä kuvat on lähetetty osoitteeseen lukijankuva@maaseuduntulevaisuus.fi. Toivomme kuvia, joiden taustalla on tarina. Liitä mukaan yhteystietosi ja lyhyt kertomus kuvasta.

Julkaistuista kuvista maksamme palkkion, ja lehti voi käyttää niitä uudelleen.

Ari Ahlfors
Kesä se on ketuillakin! ”Kettua alkaa jo nämä helteet hieman väsyttää. Repolainen on kuvattu Raumalla”, Ari Ahlfors kertoo kuvastaan.
Lasse Kokko
En se minä ollut! ”Pensastasku osoittelee taivaalle sen näköisenä kuin yrittäisi kertoa, että en minä tuota jätöstä ole tehnyt, syyllinen lensi tuonne päin”, Lasse Kokko kertoo otoksestaan.
Kaarlo Asikainen
”Niinpä on heinäkuukin jo lopuillaan ja on aika sinikellojen. Kaunista ja lämmintä, vielä”, tunnelmoi Kaarlo Asikainen kissankellojen äärellä Iisalmen Varpaiskylällä.
Tapio Tuomi
Karkkilan Vaskijärvellä tanner tömisee, kun kauriin vasat ottavat toisistaan mittaa ilta-auringossa Tapio Tuomen kuvassa.
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Antti Haatajan jänis valikoitui toiseksi parhaaksi 48 000 kansainvälisen luontokuvan joukosta

Syysvärit syvenevät lukijoiden upeissa kuvissa

Meteorologi lupaa nyt lämmintä: "Kyllä tällä viikolla joka päivä on hellepäivä jossain päin maata"