Ympäristö

Erityisesti lasten suosimia kalapuikkoja tehdään nyt myös kotimaisesta järvikalasta

Apetit valmistaa kalapuikkoja hoitokalastetusta särjestä ja pienistä ahvenista.
Juho Leskinen
Hoitokalastettu särki on ympäristön kannalta parempi vaihtoehto kalapuikkojen raaka-aineeksi.

Apetit on täydentänyt järvikalatuotteitaan kalapuikoilla. Kalapuikkojen valmistuksen käytetään hoitokalastettua kotimaista särkeä ja pikkuahventa. Hoitokalastus parantaa vesistön tilaa ja hidastaa rehevöitymistä.

Molemmat lajit käyttävät ravintonaan järven ravinnekuormaa säätelevää eläinplanktonia. Särkien ja pienten ahventen määrän kasvaessa ne syövät entistä enemmän kasviplanktonia ravintonaan käyttävää eläinplanktonia.

Eläinplanktonin vähentyessä vastaavasti kasviplanktonin määrä kasvaa, jolloin järvi alkaa rehevöityä.

Yleensä kalapuikkojen kala on ulkomaista kalaa kuten seitiä, kummeliturskaa, turskaa, hokia tai lohta.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Helsinkiläisestä rivitalosta kartanoon ja maanviljelijöiksi: "Ehdottomasti on kannattanut"

Happikadosta kärsivät alueet laajenivat Suomenlahdella – ravinteita kulkeutuu tänne Itämeren pääaltaalta

Rannikkovedet ja pienet järvet kärsivät yhä rehevöitymisestä