Maakotkien pesintä onnistui tänä vuonna erinomaisesti - Ympäristö - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Ympäristö

Maakotkien pesintä onnistui tänä vuonna erinomaisesti

Metsähallituksen mukaan pesinnän onnistumiseen vaikutti pesinnän kannalta suotuisat säät keväällä.
Metsähallituksen mukaan pesinnän onnistumiseen vaikuttivat hyvä ravintotilanne ja suotuisat säät. LEHTIKUVA / HANDOUT / METSÄHALLITUS

Maakotkan pesintätulos oli tänä vuonna erinomainen, kertoo Metsähallitus. Maakotkan pesätarkastuksissa todettiin 161 onnistunutta pesintää, jotka tuottivat 205 rengastusikäistä maakotkan poikasta.

Metsähallituksen mukaan pesinnän onnistumiseen vaikutti pesinnän kannalta suotuisat säät keväällä. Tänä vuonna myös kotkan ravintotilanne oli hyvä, sillä kanalintuja ja jäniksiä on ollut viime vuotta enemmän.

Viime vuonna todettiin yhteensä 92 onnistunutta pesintää ja 108 poikasta. Metsähallituksen mukaan pesintätuloksen vaihtelu on maakotkalla normaalia ja peräkkäisten vuosien välillä voi olla suuriakin eroja.

Metsähallituksen Luontopalvelujen ja vapaaehtoisten kesällä tekemissä maakotkan pesätarkastuksissa todettiin noin 380 asuttua maakotkareviiriä. Tänä vuonna löydettiin kahdeksan uutta maakotkareviiriä.

Yleisövihjeiden perusteella löytyi kahdeksan uutta pesää joko vanhoilta tai kokonaan uusilta reviireiltä.

Suomessa tunnetaan yhteensä 552 maakotkareviiriä, joista asuttuina viimeisen viiden vuoden aikana on ollut noin 450 reviiriä.

Lue lisää

Lapista löytyi todellinen raakkuvanhus, jolla on ikää jo 208 vuotta – sen elämä alkoi vuotta ennen kuin Helsingistä tuli maamme pääkaupunki tai Napoleon teki epäonnisen sotaretkensä Venäjälle

Metsähallitus jyrähtää retkeilijöille: Jos metsäpalovaroitus on voimassa, avotulta ei saa tehdä edes kansallispuistojen ja muiden retkeilykohteiden valmiilla tulentekopaikoilla

Kansallispuistojen korjausvelkaa kiritään lähivuosina kiinni kymmenillä miljoonilla euroilla

Eräluvat-sovellus on julkaistu – nyt sillä voi hankkia kalastusluvan ja maksaa kalastonhoitomaksun