Ympäristö

Finnwatch haastaa aikuiset ja yritykset tukemaan nuorten ilmastolakkoa ensi viikolla

Yritykset ja yhteisöt voivat vastuullistyötä tekevän järjestön mukaan sopia kaksi toimenpidettä vähentää ilmastovaikutuksia.
Juho Leskinen
Koululaiset lakkoilivat ilmaston puolesta maaliskuussa. Ensi perjantai on otettu kansainväliseksi kampanjapäiväksi, johon nuoret toivovat myös aikuisia mukaan.

Finnwatch haluaa yritykset ja aikuiset tukemaan lasten ja nuorten kansainvälistä ilmastoliikettä. Ruotsalaiseen Greta Thunbergiin henkilöityvä liike on julistanut ensi viikon perjantain 27. syyskuuta kansainväliseksi ilmastolakon päiväksi.

Lakkoja on myös tänään perjantaina muun muassa Helsingissä eduskuntatalolla.

Toivomme, että jokaisessa yrityksessä ja yhteisössä istutaan ensi perjantaina alas ja mietitään, mikä juuri meidän roolimme on ilmastokriisin ratkaisemisessa, sanoo tiedotteessa Finnwatchin toiminnanjohtaja Sonja Finér.

"Kotiin ei tarvitse jäädä, mutta oikeita ja aitoja tekoja tarvitaan."

Joka yritys ja yhteisö voisi sopia lakkopäivänä ainakin kaksi konkreettista toimenpidettä, joilla yritys voi osaltaan ja oman alihankintaketjunsa osalla vähentää negatiivisia ilmastovaikutuksia.

Finnwatch toimii vastuullisen yrittämisen eteen ja on yksi ilmastolakkopäivän järjestäjistä Suomessa.

Tunnisteet sosiaalisessa mediassa: #ilmastolakko ja #aikuisetvastaa

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Finnwatch: Teenpoimijan päiväpalkka voi olla alempi kuin kahvilassa nautittavan teekupillisen hinta

"Toi on niin lapsellista", kommentoi mielenosoittaja Greta Thunbergin mollaamista

Kuopiolaiset ilmastoaktivistit lakkoilivat luonnon puolesta: "Finnpulp-sellutehtaan ympäristövaikutuksista pitäisi tehdä tarkemmat tutkimukset"