KS: Lampaita raadelleet sudet ammuttiin Kouvolassa - Ympäristö - Maaseudun Tulevaisuus
Ympäristö

KS: Lampaita raadelleet sudet ammuttiin Kouvolassa

Sudet olivat pelottomia myös ihmistä kohtaan.

Sippolan riistanhoitoyhdistys ampui sunnuntain vastaisena yönä kaksi sutta Kouvolassa, kertoo Kouvolan Sanomat. Yhdistys sai tehtävän poliisilta, sillä sudet olivat tappaneet edellisyönä Vanhalan maatilalla neljä lammasta.

Poikkeukselliseen toimeen ryhdyttiin, koska sudet olivat kierrelleet lähiseutuja kesästä saakka ja palasivat nytkin tilalle lampaiden tappamisen jälkeen. Ne olivat myös pelottomia ihmistä kohtaan, sillä ne lähestyivät ihmisiä ja seisoivat tekojensa jälkeen useita minuutteja noin 60 metrin päässä isäntäparista, maatalousyrittäjä Pirjo Vanhala kertoo.

Poliisin mukaan susien ruhot on paketoitu ja ne lähtevät jatkotutkimuksiin Eviran toimipisteeseen Ouluun. DNA-perimästä tutkitaan, ovatko eläimet susia vai koirasusia.

Isompi susista oli riistanhoitoyhdistyksen mukaan uros, pienempi naaras.

Lue koko Kouvolan Sanomien uutinen Sippolan susikaksikko ammuttiin — Paikallinen riistanhoitoyhdistys lopetti alueella kierrelleen uros- ja naarassuden ja Ylen uutinen: Pariskunta heräsi karmeaan näkyyn – lampaat oli raadeltu pihaan, ja syylliset seisoivat vieressä

Lue lisää

Land: Sudet tappoivat 26 lammasta Ruotsissa – edes sähköpaimen ei auttanut

IS: Sudet kävivät lampaiden kimppuun Uudessakaarlepyyssä – asutusta lähellä

Citytorppari luo pelin, jossa virtuaalisuistoa voi hoitaa kuin Tamagotchia – taustalla innostus sekä peleihin että elokuviin

Hunajan makuun päässyt karhu ryöstelee mehiläispesiä Längelmäellä – katso video