LUE NÄKÖISLEHTI: Postin lakon vuoksi kaikki MT:n artikkelit ja näköislehti luettavissa vapaasti
Ympäristö

Vaarallinen tuuli ja sateet aiheuttavat varoituksia tänään ja huomenna

Suomen kunnista selviää tänään ilman säävaroituksia vain kolme: Kuusamo, Taivalkoski ja Pudasjärvi.
Lehtikuva / Markku Ulander
Lapin eteläpuoliseen Suomeen on luvassa vaarallista tuulta.

Suomen kartta pullistelee säävaroituksia perjantaina ja lauantaina, ilmenee Ilmatieteen laitoksen nettisivujen varoituskartalta.

Tänään perjantaina sataa Lapissa lunta, minkä vuoksi ajokeli on maan pohjoisosissa erittäin huono. Ilmatieteen laitos arvioi Twitterissä, että lunta pyryttää paikoin yli 20 senttiä.

Lapin eteläpuolella liki koko muu Suomi saa puolestaan varoituksen vaarallisesta tai mahdollisesti vaarallisesta lounaistuulesta. Suomen kunnista selviää tänään ilman säävaroituksia vain kolme: Koillismaan Kuusamo ja Taivalkoski sekä naapuri Pudasjärvi.

Kaikilla Suomen merialueilla tuulee tänään joko kovaa tai vaarallisen kovaa. Aallokkovaroitus on sekin voimassa useimmilla merialueilla.

Sateisen ja tuulisen lauantain varoituskartta on vieläkin synkempi: varoitukset kattavat kaikki maa- ja merialueet. Kehnoon liikennesäähän on syytä varautua Lapissa, Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa. Niistä etelään puhuri jatkuu kovana.

Lämpötila pysyy kuitenkin melko korkeana Suomessa sekä perjantaina että lauantaina.

Sunnuntaiksi myräkkä on ohi koko maassa. Samalla tosin sää viilenee tuntuvasti.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Maatalousmuseo Sarka valitsi seuraavaksi teemaksi sään – näyttelyssä voi testata kuinka pärjäisi katovuosien viljelijänä

Tänään sataa, sää lauhtuu ja ajokeli muuttuu huonoksi

Hätätila: Australiassa riehuvat maastopalot uhkaavat jo Sydneyn aluetta