Syksyn pakkasennätys rikki Muoniossa: yli 26 pakkasastetta - Ympäristö - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Ympäristö

Syksyn pakkasennätys rikki Muoniossa: yli 26 pakkasastetta

Kylmä sää jatkuu myös lähipäivinä. Lapissa pakkanen voi kiristyä öisin 20 miinusasteeseen.
LEHTIKUVA / Ritva Siltalahti
Ilmatieteen laitoksen arvion mukaan lämpötilat ovat ajankohtaan nähden keskimääräistä kylmempiä.

Lapissa Muoniossa mitattiin viime yönä syksyn pakkasennätys. Ilmatieteen laitoksen mukaan pakkasta oli 26,4 astetta. Lähelle ennätystä päästiin myös Enontekiöllä, jossa mitattiin 26,3 miinusastetta.

Etelä-Suomessa yön lämpötilat olivat pari astetta pakkasen puolella. Ilmatieteen laitoksen arvion mukaan lämpötilat ovat ajankohtaan nähden keskimääräistä kylmempiä.

Kylmä sää jatkuu myös lähipäivinä. Lapissa lämpötilat vaihtelevat tiistaina ja keskiviikkona 7–15 miinusasteen välillä. Pakkanen voi kiristyä paikoin öisin 20 miinusasteeseen.

Keski-Suomeen on luvassa pikkupakkasia. Lämpötilat vaihtelevat 2–6 miinusasteen välillä. Etelä-Suomessa tuuli estää pakkasta kiristymästä, ja lämpötilat pysyttelevät päivisin nollan tuntumassa. Öisin voi olla muutama aste pakkasta.

Lumisateita ei ole tiedossa. Runsaat sateet pysyvät Suomen eteläpuolella, eivätkä yllä mantereelle. Liikenteessä saa kuitenkin olla tarkkana, sillä teillä voi esiintyä kuuraliukkautta, Ilmatieteen laitokselta kerrotaan.

Lue lisää

Tornionjoen tulva huipussaan – ei ylittänyt tulvapenkereitä

Pakkanen puraisi pahoin perunaa Skoonessa - kesäperunan sato viivästyy

Tänä vuonna talvi jäi Etelä-Suomessa haaveeksi mutta pakkasen purevuus on yltänyt -40 asteeseen mittaushistorian aikana koko maassa

Ethän anna pakkasyön nujertaa puutarhan kasveja? Näin vältät ikävät yllätykset