Porvooseen eksynyt tunturipöllö paiskautui auton etusäleikköön – Korkeasaari yritti pelastaa - Ympäristö - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Ympäristö

Porvooseen eksynyt tunturipöllö paiskautui auton etusäleikköön – Korkeasaari yritti pelastaa

Korkeasaaren mukaan pöllöonnettomuuksia sattuu pöllöjen määrään nähden yllättävän usein
Kuvakaappaus Korkeasaaren Facebook-sivulta

Korkeasaaren eläintarha kertoo Facebookissa, että auto törmäsi tunturipöllöön tiistai-iltana Porvoossa. Epäonninen lintu paiskautui auton etusäleikön läpi. Paikalle kutsuttiin Porvoonseudun Lintuyhdistys ry:n aktiivi, joka osasi käsitellä ja irrottaa vahingoittuneen pöllön autosta.

Aamulla tunturipöllö vietiin Korkeasaaren Villieläinsairaalaan, jossa se ei reagoinut käsittelyyn tai pyristellyt vastaan.

Linnun oikeassa olkavarressa oli avomurtuma, sen molemmat jalat olivat vahingoittuneet ja silmän sarveiskalvolla oli haava. Eläinlääkäri totesi niin huonokuntoisen linnun kuntouttamisen ja palauttamisen luontoon mahdottomaksi. Pöllö jouduttiin lopettamaan.

Korkeasaaren mukaan pöllöonnettomuuksia sattuu pöllöjen määrään nähden yllättävän usein. Pimeällä liikkuvia ja usein lähellä maata lentäviä lintuja on vaikeaa havaita.

Tunturipöllö on eteläisessä Suomessa harvinainen vieras. Ne liikkuvat pohjoisella tundravyöhykkeellä ja saattavat vaeltaa pitkiä matkoja ravinnon eli tunturisopulien ja myyrien perässä.

Tunturipöllö pesii Suomessa Tunturi-Lapin alueella, mutta vain hyvin harvoin. Kansainvälisesti laji luokitellaan vaarantuneeksi, mutta Suomessa äärimmäisen uhanalaiseksi.

Korkeasaaresta muistutetaan, että laki kieltää luonnonvaraisten eläinten ottamisen elätiksi, ellei viranomainen anna erikseen siihen lupaa.

Lue lisää

Tobias-kuutti toipuu ja jää Korkeasaareen

Korkeasaaren karhut kävivät talviunille kuukauden vitkuteltuaan – pesä on sisustettu pimennysverhoilla

Katso video: Vapaaehtoiset ruokkivat pesästä pudonneita tervapääskyjä tunnin välein Korkeasaaressa

Saimaannorpan kuutti toipuu Korkeasaaressa omassa rauhassa: "Allashuoneessa ei käy kuin hoitaja hoitotoimenpiteiden takia"