Ympäristö

HS: Lihansyönnin vähentämistä ajava vihreiden kansanedustaja lentelee ahkerasti maailmalla – irvaileva meemi leviää netissä

Katso kuvakaappaus meemistä jutun lopusta.
Jaana Kankaanpää / Kuvakaappaus Atte Harjanteen Instagramista
Runsaasti matkustava Atte Harjanne profiloi itsensä ilmastotyötä tekeväksi kansanedustajaksi.

Helsingin kaupungille liha- ja maitotuotteiden käytön puolittamista julkisissa ruokailuissa esittänyt vihreiden kansanedustaja Atte Harjanne on joutunut internetissä silmätikuksi lukuisten Instagramissa julkaisemiensa matkakuvien vuoksi. Asiasta kertoo Helsingin Sanomat.

Julkaisemiensa kuvien perusteella Harjanne on lennellyt ahkerasti ympäri maailmaa viime vuosina. Netissä kiertävässä meemissä ilkutaan kansanedustajalle, joka antaa itsestään kuvan ilmastotaistelijana. Kuvissa Harjanne osallistuu ilmastomarssille ja poseeraa mielenosoituskylttien kanssa #nytonpakko. Seuraavissa kuvissa hän reissaa ympäri maailmaa #eikoskemua.

Pelkästään kolmen vuoden aikana Harjanne on lennellyt Sloveniaan, Kroatiaan, Italiaan, Etelä-Afrikkaan, Minnesotaan, Saksaan (sekä Muncheniin että Berliiniin eri kerroilla) ja kahdesti Islannin Reykjavikiin.

Lue tästä Helsingin Sanomien Nyt-liitteen juttu.

Lue myös:

Helsingin kaupunki puoltaa lihan ja maidon kulutuksen vähentämistä – keskustan Kärnän mielestä "vegaanihumputukseen ei tarvitse alistua"

Tutkimus: Lentävä kasvissyöjä kuormittaa ympäristöä yhtä paljon kuin Suomessa kahdeksan vuotta pysyvä naudanlihansyöjä

Lentäminen syö vuonna 2050 jopa puolet ihmiskunnan päästökiintiöstä, ellei kasvu lopu

Kuvakaappaus Ylilauta-sivustolta
Atte Harjanteesta kiertää netissä kaksinaismoralismia kritisoiva meemi.
Lue lisää