WWF:n vuoden luontokirja valitaan viidestä ehdokkaasta - Ympäristö - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Ympäristö

WWF:n vuoden luontokirja valitaan viidestä ehdokkaasta

Susi, muurahainen, kuikka, Turunmaan saaristo sekä suomalainen metsä ovat päähenkilöitä kirjoissa, jotka ovat luontojärjestön suosikkeja vuoden kirjaksi.
Jarkko Sirkiä
Yksi metsäaiheinen kirja on tänäkin vuonna ehdolla. Viime vuoden luontokirjana palkittiin Jukka Lyytisen ja Antti Reinin toimittama "Metsä – hyvää mieltä ja rentoa oloa luonnosta" -teos.

WWF:n Vuoden luontokirja valitaan viiden ehdokkaan joukosta. Ehdolla ovat Erkki Pulliaisen ja Lassi Rautiaisen Suomalainen susi (Minerva), Katja Bargumin ja Heikki Helanterän Suuri suomalainen muurahaiskirja (Minerva), Pekka Lehtosen ja Martti Perämäen Lähikuvassa kuikka -kirja (Gaudeamus), Ritva Kovalaisen ja Pekka Turusen Meren maa (John Nurmisen säätiö) sekä Anssi Jokirannan, Pekka Juntin, Anna Ruohosen ja Jenni Räinän teoksen Metsä meidän jälkeemme (Like).

Valinnan tekee Suomen Ilmastopaneelin puheenjohtaja Markku Ollikainen. Voittaja julkistetaan joulukuun alussa.

”Kilpailuun osallistui tänä vuonna laaja kirjo upeita teoksia, joihin oli ilo perehtyä. Kirjojen runsaus on yksi osoitus siitä, että luonto kaikissa muodoissaan kiinnostaa ihmisiä”, WWF Suomen pääsihteeri Liisa Rohweder toteaa tiedotteessa.

Hän on tyytyväinen, että useilta eri kustantajilta löytyy kiinnostavia luontokirjoja.

WWF on palkinnut vuoden luontokirjan vuodesta 1978. Palkitsemisperusteissa keskeistä on kotimaisen kustantajan ja luonnonsuojelun edistämisen lisäksi sujuva kieli ja lukijaa palveleva kuvitus.

Lue lisää

Suomalainen aarniometsä saa Vuoden luontokirja -palkinnon