Lehti: Ympäristöfilosofi Leena Vilkka kieltäisi sanan susi ja vaihtaisi nimen metsän koiraksi – "Susi voisi olla yhtä tavanomainen eläin kuin kettu" - Ympäristö - Maaseudun Tulevaisuus
Ympäristö

Lehti: Ympäristöfilosofi Leena Vilkka kieltäisi sanan susi ja vaihtaisi nimen metsän koiraksi – "Susi voisi olla yhtä tavanomainen eläin kuin kettu"

Sellaisille kunnille, joiden alueella on susia, voisi maksaa korvauksia vaikka 10 000 euroa sutta kohti, ehdottaa ympäristöfilosofi Leena Vilkka.
Petteri Kivimäki
Nämä sudet on kuvattu Ähtärin eläinpuistossa.

Hyvinkääläinen ympäristöfilosofi Leena Vilkka kieltäisi susi-sanan ja puhuisi mieluummin vaikka metsän koirasta, kertoo Aamuposti.

Ennen suojeltua sutta kutsuttiin haittaeläimeksi, nyt tavallinen susi on häirikkö, Vilkka sanoo. Hänen mielestään susirajan pitäisi kulkea kehä kolmosella. Sen pohjoispuolella susi voisi olla yhtä tavanomainen eläin kuin esimerkiksi kettu.

Ympäristöfilosofin mielestä susi voisi olla jollekin kunnalle matkailuvaltti muun muassa siksi, että monet haluaisivat saada sudesta valokuvan.

"Sudesta voisi maksaa korvauksia niille kunnille, joiden alueilla on susia, eikä vain susien aiheuttamista vahingoista. Vaikka 10 000 euroa per susi", Vilkka sanoo.

Aamuposti: Leena Vilkka: "Susiraja" voisi olla kehäkolmonen, ehdottaa korvausta kunnille, joiden alueilla liikkuu susia

Lue lisää

Ensimmäinen susifoorumi järjestetään loppuvuodesta – ideana on hankkia alueellista näkemystä susikannan hoitosuunnitelman toimeenpanoon

Kriittisyys susien laitonta pyyntiä kohtaan on voimistunut, koska lähiyhteisön sopua ei haluta rikkoa – ilmoitukset epäilyistä tekevät ulkopuoliset liikkujat

Kärsämäellä lopetettua sutta oli ammuttu muutama päivää aiemmin – poliisi tutkii tapausta törkeänä metsästysrikoksena

Loukkaantunut ja nälkiintynyt susi lopetettiin Espoossa – eläin noudatti Uudenmaan eristystä