Ympäristö

25 000 kierrätettyä kahvipakkausta päätyivät kynäpenaalien, lompakoiden ja laukkujen materiaaliksi

K-ryhmä, Paulig ja Globe Hope keräsivät puolen vuoden ajan tyhjiä kahvipakkauksia talteen viidellä eteläsuomalaisella paikkakunnalla.
Paulig
Käytetyistä kahvipakkauksista valmistettuja tuotteita.

Kukapa käsitöiden tekijä ja askartelusta pitävät ei tietäisi, että käytetyistä kahvipakkauksista voi tehdä vaikkapa laukkuja. Nyt ideaan ovat tarttuneet kolme merkittävää yhtiötä ja kahvipakkauksista on valmistettu kierrätysdesigntuotteita.

Kuluttajat toivat viime vuonna 25 000 käytettyä kahvipakkausta K-ryhmän, Pauligin ja Globe Hopen yhteiseen keräykseen. Globe Hope valmisti pakkauksista muun muassa laukkuja, penaaleja ja lompakoita.

Kahvipakkausten kierrätyspisteitä oli viiden läntisellä Uudellamaalla sijaitsevan K-Supermarketin yhteydessä.

Pauligin mukaan Suomen ensimmäinen kahvipakkausten kiertotalouspilotti tuotti odotettua enemmän materiaalia kierrätystuotteiden raaka-aineeksi. Toistaiseksi valtakunnallista kahvipakkauskerätystä ei kuitenkaan ole luvassa.

"Keräyspilotin idea toimi hyvin pienessä mittakaavassa, mutta pilotin laajentuessa valtakunnalliseksi haasteiksi muodostuisivat suuri raaka-ainemäärä ja sen jatkojalostus", kahviyhtiön markkinointipäällikkö Kati Kyllönen kertoo tiedotteessa.

Kierrätysdesigntuotteita on myynnissä Nummelan, Lohja Lempolan, Karkkilan, Vihdin ja Veikkolan K-Supermarketeissa niin kauan kuin tuotteita riittää. Tuotteita voi osaa myös Pauligin verkkokaupasta.

Lue lisää

Tämä suomalaisten suosikkielintarvike on yllättäen hävikkiykkönen – ruuan haaskaamisesta valmistui tuore tutkimus

Paulig aikoo investoida 45 miljoonaa euroa tortillatehtaaseen Belgiassa

Lukijalta: Ruokakaupan johtajat, älkää tuhotko hintakilpailulla maataloustuottajien uskoa työhönsä!

Tuulivoimaromun määrä yllättää