LÖYDÄ EHDOKKAASI: MT:n vaalikoneessa koko maan aluevaaliehdokkaat
Ympäristö

Ilkka: Elykeskus moittii talkootöinä tien korjanneita kyläläisiä – “voisi tehdä rikosilmoituksen”

Alavuden Kätkänjoen asukkaat kyllästyivät kuoppaiseen valtion tiehen ja korjasivat sen itse. “Emme salli”, sanoo Etelä-Pohjanmaan elykeskus.
Kari Salonen
Valtion tietä ei saa omatoimisesti paikata. Kuvan tie ei liity Alavuden tapaukseen.

Alavuden Kätkänjoella kyläläiset kyllästyivät soratien huonoon kuntoon ja ajoivat kuoppiin omaa soraansa, kertoi sanomalehti Ilkka huhtikuussa.

Eilen tiestä vastaava elykeskuksen edustaja kommentoi asukkaiden talkoita samassa lehdessä.

"Tienpitotöihin ei ole oikeutta mennä muiden kuin ely-keskuksen kanssa sopimuksen solmineen pääurakoitsijan työntekijöiden", aluevastaava Veijo Rajamäki elykeskuksesta kertoo lehdessä.

Tien korjaajilla pitäisi elykeskuksen mielestä olla asianmukaiset varusteet, tieturvakurssi käytynä ja kalustossa säädösten mukaiset varoitusvilkut.

Rajamäen mukaan kuoppiin oli myös ajettu vääränlaista soraa.

"Periaatteessa tällaisesta asiasta voisi rikosilmoituksen tehdä, mutta tässä Kätkänjoentien-tapauksessa ei nyt ole ryhdytty toimiin."

Ilkan juttu aiheesta.

MT:n lukijoiden kuvia surkeista teistä.

MT:n juttu Heinäveden Syrjäntien kelirikosta

Lue lisää

Kuvat: Peltoon kuoppa ja kuoppaan hakepatja – näin syntyy typpeä nappaava bioreaktori

Sokerijuurikkaan jätekuidusta kehitetty kuitusidos voi mullistaa sorateiden hoitoa – Lahdessa alkanut kokeilu selätti jo kuukaudessa pöly- ja irtokiviongelmaa

Autoja hajoaa ja maitotila jäi vaille polttoainetta surkeiden teiden takia – "Sorateiden perusparannuksiin pitää löytyä rahaa"

Lapin soratiestöllä vaikein kelirikko vuosiin – 12 tonnin painorajoituksia on asetettu yli 1 000 tiekilometrille, joista 730 kilometriä on sorateillä