Ympäristö

Joulun menoliikenne alkaa tänään lauhassa säässä

Tänään on menoliikenteen vilkkain päivä. Pahoja ruuhkia teillä ei pitäisi syntyä, sillä tänä vuonna liikenne jakautuu useammalle päivälle. Moni juna on täysi. Joulu voi olla musta koko Etelä-Suomessa.
Kari Salonen
VR kamppailee pakkasen ja lumen kanssa. Matkustajia siirtymässä junaan Helsingin asemalla. talvi liikenne rautatie raideliikenne

Joulun menoliikenteessä on tänään vilkkain päivä. Jouluna kulkevat kaukojunat alkavat olla loppuunmyytyjä.

Finnair luonnehtii kotimaan lentoliikennettä viikonloppuna ja aatonaattona erittäin vilkkaaksi. Yksittäisiä paikkoja voi vielä olla kaupan.

Liikenne vilkastuu tänään puoliltapäivin ja jatkuu kello iltakuuteen erityisesti eteläisen Suomen pääteillä. Pahoja ruuhkia ei pitäisi syntyä, sillä tänä vuonna liikenne jakautuu useammalle päivälle.

Joulunviettoon tehdään tänään matkaa lauhassa ja sateisessa säässä, kertoo Ilmatieteen laitos.”Laaja sadealue on matkalla Suomen yli. Etelässä ja rannikolla sade on vetistä, sisämaan puolella tulee räntää ja lunta, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Ari-Juhani Punkka .

”Rannikolla tilanne alkaa jo aamupäivän aikana parantua, ja iltapäivällä pilvipeite saattaa päästä rakoilemaan ja aurinko pikkuisen vilahtamaan pilvien lomasta.”

Lapissa voi olla kylmimmillään kahdeksan astetta pakkasta. Muualla lämpötilat vaihtelevat kahden miinusasteen ja neljän plusasteen välillä.

Punkka kehottaa autoilijoita huomioimaan sääolot erityisesti maan etelä- ja keskiosissa.

”Kannattaa ajella varovaisesti niillä paikoilla, missä pilvisyys illalla rakoilee, sillä siellä voi olla jäistä tienpintaa”, Punkka sanoo.

Liikkuva poliisi muistuttaa, että pitkillä matkoilla ajotapaa voi joutua sovittamaan kelioloihin useitakin kertoja. Aurinko laskee etelässäkin viimeistään kello kolmen maissa, joten moni ajaa pimeässä.

Lumiraja kulkee tällä hetkellä Oulu-Joensuu-linjalla.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kaakossa hätyytellään huomenna hellelukemia – viikko alkaa lämpimänä

Luvassa lämmin ja poutainen viikonloppu – syyskuullekin luvassa hellettä

Tänään sataa, viikonloppuna jälleen poutaa ja lämmintä