Kaivosala murehti mielikuvia - Ympäristö - Maaseudun Tulevaisuus
Ympäristö

Kaivosala murehti mielikuvia

Kaivoksien kimppuun käydään mielikuvien voimalla. Niitä vastaan on vaikea puolustautua, viestinnän ammattilainen Harri Saukkomaa sanoi kaivosalan seminaarissa Luostolla.
Pekka Fali

Kielteinen julkisuus tuntuu olevan nyt kaivosväen suurin tai ainakin vaikeimmin hallittava ongelma. Kaivosyrittäjät ry:n puheenjohtaja Harri Siitonen valitti myös ympäristöministeriön olevan täysin yrittäjiä vastaan.

Saukkomaa arvosteli suoraan ympäristöministeri Ville Niinistöä (vihr.).

”Hän on kova peluri, joka ei jätä tilaisuutta käyttämättä kun sellaisen saa.”

Saukkomaan mukaan ”vanha media” ottaa internetissä liikkuvat viestit tosissaan ja tekee niiden pohjalta uutisia. Ne uutiset taas tuottavat lisää kohua sosiaalisessa mediassa, jonka pohjalta tuotetaan uutisia ja niin edelleen.

Lue lisää

Viestinnän merkitys politiikassa on viime aikoina korostunut, sanoo poliittisen viestinnän tutkija Pekka Isotalus: "Nykyisellään valtakunnan kärkipoliitikot tarvitsevat siihen apua"

Mepit näkevät EU:n elvytyksen molemmat puolet – "Riskinä on, että otetaan paljon lainaa ja sitten hämärtyy, mihin lainaa käytetään"

Kulmunia valmentanut viestintäkonsultti: Ministerin ja puheenjohtajan rooleja on varmaan toisinaan vaikea erottaa toisistaan

EU:n tavoitteet monimuotoisuudesta saavat sekä huutia että kiitosta: "Esitys turvemaiden suojelemiseksi on Suomen näkökulmasta hankala"