Ympäristö

Kolme luvattomasti ammuttua sutta löydetty

Poliisin esitutkinnassa on varmistunut, että Perhossa ammuttiin yhteensä kolme sutta luvattomasti viime viikonlopun aikana. Susijahti on ollut suunniteltua ja organisoitua. Jahdissa on käytetty muun muassa moottorikelkkaa ja viestintävälineitä.

Kolme sutta löytyivät poliisin koti- ja maastoetsinnöissä. Susien raadot toimitetaan jatkotutkimuksiin Elintarviketurvallisuusvirastolle.

Esitutkinnan aikana viisi henkilöä on ollut pidätettynä tapauksen johdosta. Poliisi harkitsee lähipäivien aikana mahdollisia vangitsemisia. Lisäksi useita henkilöitä on kuultu asiaan liittyen rikoksesta epäiltynä. Kotietsintöjä on tehty kymmeniä.

Poliisin mukaan jahtiin osallistuneet ovat kaikki kokeneita metsästäjiä ja erämiehiä.

Seurannassa, tutkinnan aloittamisessa sekä esitutkinnassa on tehty viranomaisyhteistyötä Metsähallituksen, Rajavartiolaitoksen sekä liikkuvan poliisin kanssa.

Tutkinnan yhteydessä on käynnistetty myös esitutkinta muutamista ampuma-aserikoksista. Poliisi ei anna tutkinnallisista syistä tarkempia tietoja asiasta, vaan tiedottaa seuraavan kerran aikaisintaan perjantaina.

Lue lisää

Poliisi päivitti susi- ja muita suurpetotilanteita linjaavaa ohjettaan – tavoitteena on varmistaa yhdenmukainen poliisitoiminta koko maassa

Minne susihavainnoista pitää ilmoittaa? Itä-Suomen poliisi opastaa ja ennakoi lumen lisäävän susien pihavierailuhavaintoja

Ennätyssuuri susijahti Viroon: Tarkoitus vähentää susikanta puoleen ja ampua kuluvana talvena 140 sutta

Mieshenkilö ampui kiväärillä teeren metsäautotien tiealueelta ja jäi verekseltään kiinni Taivalkoskella – erätarkastaja kannustaa ihmisiä ilmoittamaan havainnoista välittömästi