Ympäristö

KSML: Bambun koeviljelystä lupaavia tuloksia – vuodessa löytyi useita Suomen talven kestäviä lajikkeita

Bambun kasvatus näyttää sopivan Suomeen, kertoo Keskisuomalainen.
Pandojen pääravinto on bambu. LEHTIKUVA/AFP

Lehden mukaan kolme vuotta kestävän Pro Agrian Bambua pandalle -kokeilun ensimmäisen vuoden aikana on löytynyt useita Suomen olot kestäviä bambulajikkeita.

Ähtärin eläinpuiston koeviljelyyn käytetyltä alalta sai kasvupaikan viime vuoden kevään istutustalkoissa kymmenkunta taimea, ja lähes kaikki ovat selvinneet talvesta, lehti kertoo.

Pro Agriasta kerrotaan lehdelle, että kokeiluun on toistaiseksi osallistunut kolmisenkymmentä viljelijää. Mukaan toivotaan kuitenkin lisää viljelijöitä.

Kokeilu voi lehden mukaan poikia ammattimaista viljelyä. Kokeilun päätavoitteena on käynnistää Ähtärin pandoille lähituotanto, mutta bambua käytetään ruokiin, rakennusmateriaalina, polttopuuna, työkalujen ja astioiden valmistukseen sekä tekstiilien raaka-aineena. Lehden mukaan osa versoista päätynee tarhan pandoille. Pandojen pääravinto tuodaan Hollannista muiden elintarvikekuljetusten mukana.

Kiinalainen jättiläispandapariskunta on tulossa Ähtärin eläinpuistoon joulukuun lopulla.

Keskisuomalaisen uutinen

Lue lisää

Oletko ostanut muovisia bambuastioita? Niiden käyttö suositellaan lopettamaan terveysriskin takia

Ruokavirasto: Muovia sisältävien bambumukien käyttö, myynti ja maahantuonti on lopetettava heti

Lumi-pandan kiima pitää eläinpuiston intendentin varpaillaan: "Pääsiäinen oli niin jännittävää aikaa, että näin jopa unta pandoistamme"

Korona aiheutti bambupulan – Kanada joutuu palauttamaan pandoja Kiinaan, Ähtärin pandoilla ei ole pulaa popsittavasta