Ympäristö

Kuluttaja: Tiesitkö? Omena säilyy myyntikuntoisena jopa lähes vuoden ajan

Osaa lajikkeista saadaan herkutella jo kesällä, kun toiset kypsyvät vasta syksyllä.
Sanne Katainen
Varastointi vaikuttaa jonkin verran omenan makuun. Talvehtinut omena on sokeripitoisuudeltaan korkeampi ja sen happoisuus laskee.

Kauppojen hyllyillä saattaa vielä näin alkukesän aikaan olla viime vuoden omenoita. Taustalla on luonnollisesti se, että Euroopan kasvuolosuhteet eivät talvisin ole omenoille suotuisat.

Omenoiden säilyvyydestä kertoo Kuluttaja-lehti.

Eri omenalajikkeita kasvatetaan ympäri maailman, ja ne kypsyvät eri tahdissa. Osaa lajikkeista saadaan herkutella jo kesällä, kun toiset kypsyvät vasta syksyllä.

Kuluttaja-lehti kertoo, että ainakin vielä toukokuussa kaupoissa myydään edelliskesän lopussa poimittuja eurooppalaisia omenoita. Omenoihin ei lisätä säilöntäaineita, vaan ne säilytetään yli talven lähes hapettomissa ja viileissä varastoissa.

Varastointi vaikuttaa jonkin verran omenan makuun. Talvehtinut omena on sokeripitoisuudeltaan korkeampi ja sen happoisuus laskee.

Kuluttaja-lehden juttu (Juttu on maksumuurin takana.)

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kuuma kesä kasvatti suuren omenasadon ja maukkaita mutta pieniä mansikoita – vadelmasato jää hallojen takia niukaksi

Oman puutarhan salaatti

Kantrin omenavisa: Tunnistatko kymmenen suomalaista klassikkoa?