Löydä ehdokkaasi: MT:n vaalikoneessa koko maan kuntavaaliehdokkaat
Ympäristö

Muinaispoluille löytyy opastusta verkossa

Museoviraston ylläpitämä verkkosivusto esittelee 35 polkureittiä, joiden varrella sijaitsee vähintään yksi kiinteä muinaisjäännös. Reitit sijaitsevat eri puolilla Suomea.
Jaana Kankaanpää

Museovirasto on päivittänyt Muinaispolut.fi-verkkosivuston. Se esittelee ulkoilureittejä, joiden varrella sijaitsee muinaisjäännöksiä sekä muita kulttuuriperintö- ja luontokohteita. Sivustolla esitellyt polut soveltuvat omin neuvoin kuljettaviksi.

Kohteiden kuvausten lisäksi sivustolta löytyvät myös kohteiden koordinaatit ja Google Maps -kartat.

Sivustolla esitellään 35 polkureittiä, joiden varrella sijaitsee vähintään yksi kiinteä muinaisjäännös. Reitit sijaitsevat eri puolilla Suomea.

Sivustolle on aiempaan verrattuna lisätty yhdeksän käyntikohdetta Kyrönmaan alueelta. Ne ovat alueelle tyypillisiä muinaisjäännöksiä ja edustavat eri aikakausia kivikaudelta isonvihan aikaan.

Retkelle voi sivujen avulla suunnistaa myös veden alle. Sivuilla esitellään neljä sukelluskohdetta: Hangon Kaapelihylky, Kronprins Gustav Adolfin hylkypuisto Helsingissä sekä Garpen I ja Keulakuvahylky Kemiönsaarella.

Muinaispolut.fi-verkkosivuston sisällöstä ja ylläpidosta vastaa Museovirasto. Reittien esittelyt perustuvat aineistoon, joka koottiin kyselyllä vuonna 2005. Nyt sivuston sisältöä on päivitetty ja täydennetty.

http://www.muinaispolut.fi

Lue lisää

Löysitkö pellolta keskiaikaisen kolikon? Museoviraston asiantuntija kertoo, miten silloin kuuluu toimia

"Nyt liikkeellä ovat kansalaiset, jotka kokevat tämän museon koskettavan heidän elämäänsä” – ainakin nämä viisi paikkakuntaa ovat mukana kisassa erä- ja luontokulttuurimuseosta

Museot ovat avanneet oviaan tiukoin kävijärajoituksin – viime vuonna kävijämäärät putosivat kolmella miljoonalla, vaikka joitain kävijäennätyksiäkin tehtiin

Vanhoja metsiä rakennusperinnön ylläpitoon