Ympäristö

Näin lukijat kommentoivat mustikkasovellusta: "Mikä kokemus luonnosta tulee puhelimeen tuijottamalla?"

Monet lukijat ovat sitä mieltä, että mustikoita löytyy ilman erillistä sovellustakin.
Kari Salonen
Osa lukijoista pitää mustikkasovellusta hyvänä ideana.

Helsinkiläisten Jyri ja Karri Rasinmäen kehittelemä Mustikka Go -sovellus on herättänyt keskustelua MT:n Facebook-sivuilla.

Monet lukijat ovat sitä mieltä, että mustikoita löytyy hyvin ilman siinä auttavaa sovellustakin.

"Kyllä on menny uusavuttomuus malilleen, ettei mustikoita ja marjoja löydä ilman puhelin sovelluksia. No sitä se täysin uusavuton ja vapaa kasvatus aikaiseksi saa, Risto Kähärä kirjoittaa.

"Laittakaa vain näitä uusia virityksiä. Lapset jäävät autojen ja toiset eksyvät metsään. On pelastuslaitoksella täysi työllisyys sen jälkeen", Anja Nieminen pohtii.

"Harmi kun ihmiset toimii kun sopulilauma. Mikä kokemus luonnosta tulee puhelimeen tuijottamalla?", Meri Kohvakka kirjoittaa.

"Nykyajan ihmisille pitää olla, Ulkoilu Go joka kertoo että, oikea elämä on tuolla jossakin ulkona, ilman puhelinta . Vaikkapa metsätöissä tai miten tahansa", Mika-Petteri Papunen ehdottaa.

Jotkut lukijat pitävät sovellusta hyvänä ideana.

"Kyllä minäkin tiedän, mistä mustikkaa löytyy niillä seuduilla, jossa vartuin. Kun muutettiin toiselle paikkakunnalle, ei marjoja löydykään enää niin helposti. Ja menee koko fiilis marjastamiseen, jos aika menee etsimiseen, Hanna Valtonen kirjoittaa.

"Ei kai kukaan haluu omia marjapaikkoja kellekkään kertoo. Sitku itse menis sinne ja joku muu olis käyny jo poimimassa kaikki. Marjojen poimimista en itse harrasta, syön kyllä kun joku muu on ne valmiiksi kerännyt, Tanja Piritta Kulmala kirjoittaa.

Satu Maaningalla on erikoisempi ehdotus Pokémon-pelaajille.

"Yhdistetään mustikanpoiminta ja pokemonit. Saat pokemoni n jokaista esim. 1litraa kohti", hän kirjoittaa.

MT kertoi tänään torstaina, että Mustikka Go -palvelun lisäksi vastaavaa mustikanpaikannuspalvelua on kehitellyt luonnonvarakeskus Luke.

Lue lisää:

Ärsyttääkö Pokémon Go? Jyri ja Karri kehittävät Mustikka Go:ta

Mustikka Go ei olekaan ainoa – myös Lukella kehitteillä oma marjasovellus

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Sadun paras ­mustikkapiiras

Uutissuomalainen: Matkailijat eivät ehkä kohta enää saa tuoda marjoja Venäjältä

Mustikkateeleivät