LUE NÄKÖISLEHTI: Postin lakon vuoksi kaikki MT:n artikkelit ja näköislehti luettavissa vapaasti
Ympäristö

Petoryhmän vetäjä erotettiin vihapuheen vuoksi

Suomen luonnonsuojeluliiton toimijoilla on mielipiteenvapaus, mutta vihapuhetta ei hyväksytä. Suomen luonnonsuojeluliitto erotti petoryhmän puheenjohtajan, koska hän kirjoitti metsästäjistä raa’asti.
Kuvakaappaus

”Jos on pakko ampua, niin ampukaa metsästäjät toisianne ja jättäkää eläimet rauhaan”, petoryhmän Ulla Räsänen kommentoi metsästystä vastustavassa Facebook-ryhmässä.

Sittemmin pitkä viesti on poistettu sivulta.

Luonnonsuojeluliiton hallituksen puheenjohtajan Risto Sulkavan mukaan puheenjohtajan vaihto oli ainoa vaihtoehto.

”Kuulin asiasta viime viikon torstaina, ja perjantaina teimme linjauksen, ettei Räsänen voi toimia petoryhmän puheenjohtajana. Katsotaan syksyllä seuraavassa kokouksessa, kenestä tulee seuraava”, Sulkava kertoo.

 

Vihapuhetta ei hyväksytä 

Räsänen oli kirjoittanut tekstin jo ennen kuin petoryhmää oli perustettu. Sulkavan mukaan tämä ei ollut tuolloin edes Luonnonsuojeluliiton jäsen.

”Siitä huolimatta katsoimme parhaaksi erottaa hänet. Vanhoistakin hölmöyksistä joutuu joskus kärsimään.”

Sulkavan mukaan Luonnonsuojeluliiton toimijoilla on mielipiteenvapaus, mutta vihapuhetta ei hyväksytä. Hän kertoo saaneensa itsekin lähipäivinä vihapostia sen jälkeen, kun tieto Räsäsen kirjoituksesta alkoi levitä netissä.

Kohu lähti liikkeelle viime viikon keskiviikkona, kun suosittu metsästysaiheinen blogi kirjoitti Facebookin ryhmästä ”Metsästyksen vastustajat VOL 1”.

Ryhmässä on toistasataa jäsentä, ja siellä parjataan metsästystä kovin sanoin.

Blogitekstin kommenteissa on kuvakaappaus Räsäsen poistetusta tekstistä.

Metsästäjäliiton järjestötiedottaja Kai Tikkusen mukaan Metsästyksen vastustajat -ryhmässä on paljon ylireagointia ja virhekäsityksiä.

”Mielelläni keskustelisin heidän kanssaan asioista vaikka kasvotustenkin, mutta he eivät halua.”

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Metsähakkeen tuen pikainen palautus ratkaisevaa

Tämä suomalainen terästehdas päästää enemmän kuin lentoliikenne ja melkein yhtä paljon kuin maatalous – vetyteknologian odotetaan nollaavan tuotannon päästöt

Raisionjokeen valui puhdistamatonta jätevettä viiden päivän ajan yhteensä 35 000 kuutiometriä – mereen kulkeutui huomattava bakteeri- ja ravinnemäärä