Ympäristö

Roverway yllytti partiolaiset benjijuoksuun

Lauantaina päättynyt Roverway-partiotapahtuma toi lähes 4 000 nuorta 50 eri maasta kymmenen päivän seikkailulle Suomeen. Kyseessä on kansainvälisin partiotapahtuma Suomessa 40 vuoteen.
KIMMO HAIMI

HÄMEENLINNA (MT)

Tapahtuman avajaiset järjestettiin yhtäaikaisesti Helsingissä, Tampereella ja Rovaniemellä. Sen jälkeen osanottajat hajaantuivat ympäri Suomea järjestettäville nelipäiväisille Suomi-elämysmatkoille, Roverway-poluille.

Erilaisia elämyspolkuja kuljettiin 50 henkilön heimoissa 60 paikkakunnalla. Esimerkiksi Turun saaristossa pyöräiltiin Saariston Rengastietä ja Saimaalla harjoiteltiin selviytymistaitoja saaressa.

Nelipäiväisen vaelluksen jälkeen 16–22-vuotiaat nuoret kokoontuivat yhteen Hämeenlinnan Evolle ystävystymään ja pitämään hauskaa.

Fyysistä voimaa ja motorisia taitoja koettelivat erilaiset rastiradat. Partiolaiset saivat kokeilla muun muassa benjihypyn vaakatasoista variaatiota, benjijuoksua. Siinä uhmataan kumiköyden voimaa ja pusketaan eteenpäin niin pitkälle kuin omat voimat sallivat.

Lisäksi leirillä saattoi pysähtyä pohtimaan henkisiä hyvinvointia.

”Olemme keränneet pahviarkeille erilaisia käsityksiä ja mielikuvia muista kulttuureista. Toiselle puolelle taas on kerätty faktoja oman maan asioista”, 18-vuotias partiolainen Meri Öhman kuvailee.

Torstaina leirillä vietettiin rakkausteemaa kantavaa Loverway-festivaalia.

Tuhansien nuorien tiivis yhdessäolo luonnon helmassa on otollinen kasvualusta nuorelle lemmelle.

”Rakkautta on ollut ilmassa”, Öhman vahvistaa.

Lue lisää

Onneksi saamme juhlistaa ystävyyttä emmekä pakkojuhlia äklömakeaa rakkauden fiestaa

Viidessä vuodessa eläkeläisestä ja pikkupojasta on kasvanut ylimmät ystävät – "Ei tässä edes ajattele, että tekee vapaaehtoistyötä"

Kaveritoiminta tuo kehitysvammaiset ja -vammattomat yhteen – "Sä olet yksi mun parhaimmista frendeistä"

Inkerinsuomalainen ja lapsena evakkoon joutunut löysivät eläkkeellä aidon ystävyyden vapaaehtoistoiminnan ansiosta