Ympäristö

Sudenpyyntilupia enää enintään yksi

Maa- ja metsätalousministeriö sallii metsästysvuonna 2011–2012 enintään 20 suden tappamisen. Kiintiöstä on enää korkeintaan yksi lupa jäljellä.

Suomen riistakeskuksen julkisten hallintotehtävien päällikkö Sauli Härkönen kertoo, että maanantaina umpeutui Hossan paliskunnalle myönnetyn yhden suden pyyntiluvan voimassaoloaika. Se lupa oli viimeinen käytettävissä oleva. Sen jälkeen Suomen riistakeskuksen keinot susikannan säätelyyn on käytetty.

”Useita hakemuksia on pöydällä nytkin”, Härkönen sanoo.

Härkösen mukaan sudet aiheuttavat jatkuvia konflikteja poronhoitoalueella. Susi ja poro on äärimmäisen hankala yhdistelmä.

Ministeriön myöntämistä poikkeusluvista 16 on käytetty poronhoitoalueella, erikoissuunnittelija Harri Norberg Suomen riistakeskuksesta laskee.

Paliskuntain yhdistyksen toiminnanjohtaja Anne Ollila vaatii lisää sudentappolupia, muuten vahingot ja niistä maksettavat korvaukset nousevat sietämättömän suuriksi.

Etelä-Suomeen poliisiviranomaiset ovat antaneet muutamia tappolupia asutuksen lähellä olevien susien poistamiseen. Ne on annettu poliisilain perusteella ihmisten turvallisuuden takaamiseksi.

Lue lisää

Vetoomus ympäristöministeriöön: Hanhilupien päätökset halutaan Pohjois-Karjalaan

Kävikö susi mahdollisesti koiraa ulkoiluttaneeseen henkilöön kiinni Kauhajoella? Pohjanmaan poliisi selvittää asiaa

Susiriskiä yritetään minimoida Lieksassa odottamalla lumentuloa – kunta kehotti tiedotteessa välttämään koirien irtilaskemista tietyllä alueella susivahinkojen takia

Yle uutiset: Susipartio ei rikkonut lakia viime talvena tekemissään tarkastuksissa