Ympäristö

Susi kävi ehkä Vantaalla, poliisipartio valvoi koulumatkoja

Poliisi ja suurriista-asiantuntija eivät sulje pois vantaalaisen koulun lähellä tehdyn havainnon todenperäisyyttä.
Markku Vuorikari

Eilen torstaina aamulla puoli seitsemältä Itä-Uudenmaan poliisi sai ilmoituksen susihavainnosta Vantaalla Länsisalmen koulun läheisyydessä, poliisi kertoo tiedotteessaan.

Havainnon tekivät koulun siivoojat, ja he ovat varmoja näkemästään, kertovat muun muassa Vantaan Sanomat ja MTV.

Poliisin mukaan poliisi ja suurriista-asiantuntija ovat pyrkineet todentamaan havainnon tapahtumapaikalla. Poliisi ja asiantuntija pitävät havaintoa mahdollisena.

Poliisi kävi paikalla vielä perjantaina.

"Partio on ollut aamulla paikalla katsomassa, että koululaiset pääsevät turvallisesti kouluun", Itä-Uudenmaan poliisilaitoksesta kerrotaan MT:lle.

Susia ei ole havaittu uudelleen.

Poliisi pyytää ilmoittamaan mahdollisista susihavainnoista hätäkeskuksen 112-numeroon.

Lappilainen kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk.) vaatii poliisille yhtenäistä käytäntöä koko maahan susihavaintoihin suhtautumisessa. Hän aikoo ottaa asian esille poliisiasiain neuvottelukunnassa. Kärnä toimii elimen varapuheenjohtajana.

"Meitä pohjoisen ihmisiä on vuosikymmeniä opastettu eteläläisten toimesta, että sudet ja muut suurpedot eivät aiheuta vaaraa ihmisille tai koti- ja tuotantoeläimille. Miksi tulkinta tuntuu muuttuvan, kun sudet saapuvat etelän kaupunkien liepeille?" Kärnä kysyy blogissaan.

Lue myös:

Poliisitarkastaja: susihavaintoihin reagointi on tapauskohtaista - "Suomi on erilainen eri paikoissa"

Lue lisää

Lähes 8 500 susihavaintokirjausta Tassu-järjestelmään – vuoden takaiseen verrattuna pari- ja laumahavaintojen yhteismäärä on kasvanut lähes tuhannella

Yksin kuljeksivia susia on liikkeellä ennätysmäärä hyvän pentutuoton seurauksena

"Rajat susikannan kasvulle", vaatii Metsästäjäliitto – susikannan selvä kasvu mahdollistaa kannanhoidollisen metsästyksen

Suden kannanhoidollista metsästystä valmisteleva raportti julkaistaan ensi viikolla – Luonto-Liitto jätti työryhmän: "Emme hyväksy susilaumojen metsästystä"